16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIDEO S-a întâmplat minunea! Se toarnă asfalt pe Tronsonul I al DEx Craiova-Piteşti

VIDEO S-a întâmplat minunea! Se toarnă asfalt pe Tronsonul I al DEx Craiova-Piteşti

Se toarnă, în sfârşit, asfalt pe Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar acesta a fost însoţit de imagini care să demonstreze că minunea chiar are loc. Mai mult decât atât, Grindeanu susţine că este foarte posibil ca până la finalul anului acest tronson să fie dat în folosinţă.

„S-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Pitești! Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești. Mobilizarea în șantier este bună, iar în paralel se efectuează lucrări la terasamente, taluzuri, poduri și pasaje. Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025)“, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Luna trecută, ritmul era dezamăgitor pe Tronsonul I

Vă reamintim că în luna august, CNAIR semna contractul pentru realizarea lucrărilor rămase la Tronsonul I al DEx cu asocierea de firme turco-română Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi – Strade Bauunternehmung S.R.L. – Visio Construction Works S.R.L. Valoarea contractului este de circa 440 de milioane de lei fără TVA, adică peste 100 de milioane de euro. Practic, noul contract se referă la un procent de aproximativ 43% din lucrări. Abia în luna octombrie au reînceput lucrările propriu-zise pe Tronsonul I. Așadar, se împlinesc cinci luni de când asocierea de firme este pe șantier.
În luna februarie, potrivit unui răspuns oferit de către CNAIR Gazetei de Sud, asocierea de firme reuşise să atingă un procent de 5,1 % din restul rămas de executat.

Se pare că, între timp, activitatea a devenit una mult mai intensă şi s-a trecut deja la asfaltare.

Video cu şantierul AICI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS