20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe terenuri mai cumpără Primăria Craiova

Ce terenuri mai cumpără Primăria Craiova

Primăria Craiova dă startul cumpărării de noi terenuri în anul 2024. Administrația locală achiziționează două terenuri, unul situat pe strada Târgului, celălalt situat pe Aleea Târgului.

Strada Târgului pleacă din strada Râului, trece prin imediata vecinătate a Centrului Multifuncțional și ajunge în bulevardul Romanescu. Aleea Târgului face legătura între strada Târgului și strada Emil Racoviță, ambele situate în apropierea Centrului Multifuncțional. Terenurile aparțin aceluiași proprietar, TCIF Craiova SA. Reprezentantul trustului anunța primăria la începutul lunii februari că are două terenuri de vânzare. Unul cu o suprafață de 18.886 mp din acte și 19.502 mp din măsurători, cel de-al doilea în suprafață de 12.285 mp din acte și 12.258 mp din măsurători

Primăria a acceptat repede oferta pe motiv că sunt “pretabile realizării unor investiții de interes public local”. Decizia a fost transpusă într-un proiect de hotărâre a Consiliului Local și supusă spre aprobare în ședința de joi, 29.02.2024.

„Se aprobă cumpărarea (achiziționarea) de către municipiul Craiova a imobilelor înscrise în Cărţile Funciare nr. 222014 şi nr.221719 Craiova, identificate conform planurilor de amplasament şi delimitare şi planului de încadrare în zonă, prevăzute în anexele nr.1-3 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre. Prețul de pornire al negocierii va fi stabilit pe baza raportului de evaluare care va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Craiova. Cheltuielile ocazionate pentru perfectarea actelor notariale și efectuarea procedurilor de publicitate imobiliară prevăzute de lege vor fi suportate de către municipiul Craiova”, se spune în proiectul HCL.

În concluzie, primăria spune că: „este oportună inițierea unui proiect de hotărâre privind cumpărarea (achiziționarea) de către Municipiul Craiova a imobilelor (teren şi construcţii) în suprafață de 188.86 mp din acte și 19.502 mp din măsurători, situat în Craiova, Str. Tîrgului, FN, jud. Dolj, identificat prin nr. cadastral 13602, înscris în Cartea Funciară nr. 222014 Craiova şi în suprafață de 12.285 mp din acte și 12.258 mp din măsurători situat în Craiova, Aleea Tîrgului, FN, jud. Dolj, identificat prin nr. cadastral 221719, înscris în Cartea Funciară nr. 221719 Craiova, imobile ce se află în imediata vecinătate a Centrului Multifuncţional şi sunt pretabile realizării unor investiţii de interes public local” se arată în raport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS