14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinți: Polițiștii continuă activitățile de educație rutieră în școli

Mehedinți: Polițiștii continuă activitățile de educație rutieră în școli

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au continuat vineri activitățile de educație rutieră la Școlile Gimnaziale din comunele Gogoșu și Devesel.

Activitatea a avut drept scop prezentarea principalelor reguli de circulație pe înțelesul elevilor.

De asemenea, s-au purtat discuții privind importanța comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii evenimentelor rutiere.

Copiii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Totodată, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic, modul de utilizare a mijloacelor de transport în comuna/microbuze școlare.

La activități au participat 110 elevi și 10 cadre didactice.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, întrucât regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate, indiferent de vârsta participanților la trafic.

Citește și: Polițiștii mehedințeni au dat amenzi de 66.000 lei în ultimele 24 de ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS