14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPolițiștii mehedințeni au dat amenzi de 66.000 lei în ultimele 24 de ore

Polițiștii mehedințeni au dat amenzi de 66.000 lei în ultimele 24 de ore

Poliţiştii mehedințeni au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 134 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 66.000 de lei, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 10 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada menționată s-a intervenit la 24 de sesizări, dintre care 17 au fost semnalate prin SNUAU 112.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Bărbat din Vânju Mare prins la volan fără permis

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat vineri dimineață, în trafic, un bărbat, de 56 de ani, din orașul Vânju Mare, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Rogova fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative.

În cauză, a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și: Olt: Pieton accidentat mortal pe o stradă din Scornicești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS