13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Peste 60 de incendii în ultimele zile

Gorj: Peste 60 de incendii în ultimele zile

În primele zile ale lunii februarie, pompierii militari gorjeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a peste 60 de incendii de vegetație uscată izbucnite pe raza a 32 de unități administrativ-teritoriale din județul Gorj.

Au fost mistuite de flăcări aproximativ 380 hectare de vegetație uscată și mărăciniș.

Din fericire, flacările nu au ajuns la zonele locuite sau amenajări, acest lucru datorându-se doar intervenției prompte a pompierilor, a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, dar și a cetățenilor care s-au alăturat echipajelor de intervenție în încercarea de a limita efectele acestor incendii.

„Facem apel la cetățeni ca aceștia să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma rapid într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.
În acest sens, am inițiat campanii de conștientizare încercând, inclusiv interacțiunea directă cu cetațenii din mediul rural în speranța că-i vom determina să renunțe la utilizarea focului deschis pentru arderea resturilor vegetale sau pentru igienizarea terenurilor agricole”, conform ISU Gorj.

Citește și: Trei morți după ce un imobil de cinci etaje s-a surpat într-un orășel din Spania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS