12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolițiștii mehedințeni, la „vânătoare“ pe șoselele din județ

Polițiștii mehedințeni, la „vânătoare“ pe șoselele din județ

Polițiștii Serviciului Rutier Mehedinți au organizat sâmbătă o acțiune pe drumurile naționale și județene din județ pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii au urmărit combaterea consumului de alcool și substanțe interzise la volan, sancționarea conducătorilor de autovehicule care transportă marfă fără a respecta legislația incidentă acestul domeniu, precum și conștientizarea participanților la trafic asupra importanței respectării legislației rutiere.

Cu ocazia activităților, polițiștii au legitimat 155 de persoane și au verificat 141 de autovehicule, fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de 35.360 de lei.

De asemenea, au fost reținute șase permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare, fiind constatate 3 infracțiuni și efectuate 112 de testări cu aparatura din dotare.

Tânăr prins conducând sub influența substanțelor psihoactive

Polițiștii rutieri au depistat, în trafic, un tânăr de 21 de ani, din comuna Bâlvănești, care conducea un autoturism pe DN 67, în localitatea Halânga, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Tânărul a fost condusă la o unitate medicală, pentru recolatrea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii i- fost întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prins la volan fără permis de conducere

Un alt conducător auto a fost depistat, în trafic, de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cicero, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, fără a poseda permis dr conducere.

În acest caz, a fost întocmit, dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Reamintim conducătorilor auto că, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a poseda permis de conducere și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri.

Citește și: Vâlcea: Accident rutier cu patru răniți la Golești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS