22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo în Oltenia pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo în Oltenia pentru următoarele două săptămâni, 22 ianuarie – 4 februarie.

Oltenia

Media maximelor va crește până spre valori în jurul a 10 grade în ziua de 25 ianuarie, pornind de la 1 grad, în prima zi a intervalului de prognoză, apoi vor scădea până spre 6 grade în ziua de 30 ianuarie.

După30 ianuarie vremea va intra într-un proces de încălzire, care se va concretiza prin înregistrarea unor valori medii în jurul a 10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea în general un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că acestea vor crește până spre 2 grade în data de 26 ianuarie, pornind de la -8 grade în primele două nopți ale intervalului, apoi vor coborî până în noaptea de 30 ianuarie spre -4 grade.

Ulterior nopții de 30 ianuarie, minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă minime în jurul a 2 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

La munte

Maximele vor scădea de la medii în jurul a 0 grade în prima zi a intervalului până spre -5 grade în ziua de 26 ianuarie, apoi vor crește din nou până spre 0 grade în 31 ianuarie, valoare ce ulterior se va menține de interes până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În intervalul 22-25 ianuarie minimele vor fi cuprinse între -10 și -4 grade, cea mai rece noapte fiind prima noapte din interval. Ulterior nopții de 25 ianuarie, minimele vor coborî până spre -9 grade, în medie în 28 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor crește la valori medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25-29 ianuarie, apoi din nou după ziua de 2 februarie.

Citește și: Un vâlcean găsit spânzurat într-un fânar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS