25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandalul continuă în blocul C3 de pe strada Putnei. Cine pe cine terorizează?

Scandalul continuă în blocul C3 de pe strada Putnei. Cine pe cine terorizează?

Scandalul continuă în blocul C3 de pe strada Putnei. O locatară din bloc este într-un continuu război cu toţi vecinii, dar şi cu preşedintele asociaţiei de proprietari. Femeia susţine, aşa cum relatam într-o ediţie anterioară a GdS, că reprezentanţii asociaţiei şi o parte a vecinilor vor să-i ia apartamentul, în fapt o cameră. Aceasta spune că este proprietara locuinţei şi este cu plata întreţinerii la zi, dar în ciuda acestui fapt, preşedintele asociaţiei de proprietari strânge semnături ca să o dea afară sau să o ducă la azil. De partea cealaltă vecinii femeii spun că aceasta îi reclamă în stânga şi dreapta, că este certată cu toţi vecinii, îi înjură şi are mari probleme de comunicare. Preşedintele spune că tabelele cu semnături au o cu totul altă destinaţie, sunt pentru reparaţii, pentru convocarea Adunării generale, pentru ajutorul bănesc pentru încălzirea locuinţei.


Văzând că sunt acuzaţi fără nici un fundament, locatarii au ripostat. Dimpotrivă, spun proprietarii ei sunt cei terorizaţi de această vecină care le vorbeşte urât, le aduce injurii, se poartă indecent. Mai mult, îi ţine în loc atunci, când au nevoie de reparaţii mai mari în bloc şi este necesar ca toţi proprietarii să-şi dea acordul, ea refuză să semneze. Vecinele o acuză că umblă sumar îmbrăcată pe holul blocului, uitând de copiii care locuiesc aici.

„Nici nu ştiţi cât ne terorizează. Umblă aproape dezbrăcată pe hol. Eu am doi băieţeii şi copiii se uită… Şi când stă în casă lasă uşa deschisă şi stă aplecată… Ne vorbeşte urât. Nu ne putem înţelege cu ea. Este cumplit, mai ales pentru mine care locuiesc vizavi de ea. Nu-i zice nimeni nimic şi ea începe să înjure. Îşi aruncă mizeriile, unde facem noi duş. Nu este posibil aşa ceva. Pe mine chiar nu mă interesează situaţia aceste femei, dar să ne lase în pace cu problemele pe care ni le face, cu reclamaţiile”, spune o locatară din blocul C3.

Președintele asociației arată pentru ce sunt semnate tabelele
Președintele asociației arată pentru ce sunt semnate tabelele

Teroare pe palier

Ioana Sârbu este o pensionară care locuieşte în căminul, C3 de pe strada Putnei. Femeia deţine aici o cameră ca toţi ceilalţi locatari. Este proprietara locuinţei şi îşi plăteşte la zi dările către asociaţia de proprietari. Ea este într-un război continuu cu vecinii şi un client fidel al poliţiei, făcând sesizări în stânga şi dreapta. În ultima vreme, femeia a pus gratii la uşa locuinţei şi s-a făcut nevăzută, spre liniştea vecinilor. Mai apare din când în când, se mai ceartă cu unul dintre ei, mai face o plângere la poliţie.


„Acum reclamă că noi i-am rupt grilajul. Noi, la asociaţie dacă strângem semnături, strângem pentru Adunarea generală, pentru reparaţii. Nu ca să-i luăm ei locuinţa aşa cum susţine sau să o ducem la azil. Cine să strângă semnături pentru că este clar că nu poţi să faci ce susţine acest proprietar. Cum să o ducem noi la azil? ea nu înţelege că nu are nimeni nimic cu ea. Dimpotrivă, ea vorbeşte foarte urât, înjură, umblă pe hol sumar îmbrăcată. Vecina de vizavi este terorizată, are doi băieţei şi copii se uită… Când merge la baie, noi avem băi comune, lasă apa deschisă şi plătim toţi. Îşi face nevoile în casă şi se duce şi le aruncă la duş, unde îşi fac locatarii baie. Ce face cu noi, ce este la gura ei…. Am ajuns să o ocolim. Ea la asociaţie nu semnează nici un document. Nu completează declaraţiile necesare ajutorului de căldură ca să nu vedem noi datele ei. Ajutorul este dreptul ei, dar ea refuză să facă dosarul şi să-l depună la asociaţie. Nu ştim ce să mai facem cu această femeie. Toată ziua ne face plângeri pe la poliţie, pe la primărie. Toată lumea s-a convins de ea. Dimpotrivă, pot spune că ea, o persoană singură, terorizează un bloc întreg”, spune Sorin Matei, preşedintele Asociaţiie de proprietari C3- C5.


Acesta este revoltat de faptul că este acuzat de vecină că vrea să-i ia locuinţa şi să o ducă la azil.

Am cunoştinţe care mă sună, mă întreabă dacă este adevărat ce scrie în ziar. Le-am spus, oameni buni, cum să fac aşa ceva?! Eu nu ştiu cum să fac să nu mai fiu chemat pe la poliţie, pe la primărie. Femeia asta ne strică toată liniştea în bloc”, mai spune Matei.
Teroarea pe care proprietarii spun că o trăiesc de ani de zile are accente dramatice și patologice și a trecut pe la toate ușile instituţiilor care ar fi capabile, teoretic, să facă ceva. Totul din cauza unei vecine, care, din cauze asupra cărora nimeni nu se poate pronunţa, le face viața un coșmar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS