11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe mai face Dracula Park în Craiova?

Se mai face Dracula Park în Craiova?

Anul acesta este pe final, iar despre Dracula Park, promis de Olguţa Vasilescu în campania electorală din 2020, nu se mai aude nimic. Primăria a scos la licitaţie, anul trecut, serviciile de proiectare pentru Dracula Park, iar primarul oraşului promitea că anul acesta vor începe lucrările. Însă, în SEAP încă nu şi-a făcut apariţia nicio licitaţie pentru execuţia acestuia.

Dracula Park, un alt proiect asumat personal de către Lia Olguţa Vasilescu, care ar urma să fie amenajat în zona Hanul Doctorului, rămâne încă pe hârtie. Anul trecut, în luna august, serviciile de proiectare privind reabilitarea, modernizarea, consolidarea, extinderea construcţiei existente şi construcţii noi pentru amenajări peisagistice/spaţii verzi- pentru obiectivul de investiţii „Creșterea atractivității zonei de est a municipiului Craiova prin dezvoltarea infrastructurii de agrement – realizare parc tematic zona Hanul Doctorului-Dracula Park (Contract subsecvent nr. 7 la Acord-cadru nr. 30171/ 09.02.2022) au fost atribuite către asocierea de firme ADURO IMPEX SRL, CONCRETE DESIGN&SOLUTIONS SRL, SC HARD EXPERT CONSULTING şi KENTEL DESIGN SRL.

Suma investită din bugetul local pentru proiectarea parcului se ridică la 2.113.897,41 de lei, fără TVA (peste 425.000 de euro). Firmele câştigătoare au finalizat proiectul parcului. Potrivit acestuia, amenajarea parcului din zona Hanul Doctorului ar trebui să cuprindă trei zone diferite: Moștenirea, Parcul și Satul. În fiecare dintre aceste zone ar urma să fie diverse atracţii şi echipamente similare celor din parcurile de distracţii.
De menţionat este faptul că ADURO IMPEX SRL, una dintre firmele care au făcut proiectarea pentru Dracula Park s-a ocupat şi de proiectarea Skate Park-ului. Acesta din urmă se va construi în incinta Fantasy Park din Craiova. Însă, faţă de Dracula Park, execuţia Skate Park-ului a fost scoasă de curând la licitaţie. (Vezi detalii AICI)

Ce spunea Olguţa în 2022: „Lucrăm la partea de documentaţie, ca să începem de anul viitor“

Viitorul parc tematic va fi construit avându-l ca personaj central pe domnitorul Vlad Ţepeş, cunoscut ca Dracula. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a insistat pe ideea acestui parc încă din timpul campaniei electorale din anul 2020. Însă pe atunci ar fi vrut să îl contruiască în fostul Parc Corniţoiu, acolo unde s-a construit Fantasy Park. De altfel, la acel moment a şi publicat un videoclip orientativ despre cum va arăta parcul. Asta înainte cu multă vreme ca parcul să fie proiectat. Între timp, Olguţa Vasilescu a dorit repoziţionarea parcului şi s-a gândit să îl construiască la Hanul Doctorului. În 2022, primarul a susţinut că anul acesta vor începe lucrările.

„Vrem să începem de anul viitor să lucrăm la «Dracula Park». Avem terenul şi lucrăm la partea de documentaţie, ca să începem de anul viitor. De ce «Dracula Park»? Pentru că este cel mai mare brand pe care îl are România şi nimeni nu a făcut un astfel de parc în lumea asta, cu toate că acest brand atrage turişti din toată lumea. Va fi o parte de parc cum sunt toate parcurile de distracţie, cu roller coaster, cu montagne russe. De asemenea, o parte istorică, în care vrem să arătăm ce a însemnat personajul în istoria acestui popor. Cine vine să vadă «Dracula Park» va afla şi cine a fost cu adevărat Vlad Ţepeş“, a spus, în 2022, Olguţa Vasilescu într-o emisiune.

Încă la stadiul de autorizaţii

În realitate, lucrările nu au început încă şi nici nu se ştie încă data la care vor fi iniţiate. Deocamdată nu se ştie nici care va fi costul total pe care îl va presupune aceasta investiţie. Am întrebat Primăria Craiova despre soarta Dracula Park, iar reprezentanţii instituţiei susţin că procedurile care au ţinut de ei au fost bifate. „Dracula Park se va face, suntem în grafic cu procedurile noastre. Așteptăm, în prezent, autorizații de la alte instituții“, a transmis Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS