17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum va arăta Skate Park-ul din Craiova. Luptă acerbă pentru execuție

Cum va arăta Skate Park-ul din Craiova. Luptă acerbă pentru execuție

Skate Park-ul pe care Primăria Craiova vrea să îl amenajeze în interiorul Fantasy Park (fostul Parc Cornițoiu), prezintă foarte mare interes pentru mai multe firme. Licitația se află în faza de evaluare tehnică și financiară, iar proiectul va fi finalizat cel mai devreme la sfârșitul anului 2024.

După ce administrația craioveană a decis să contruiască Fantasy Park, a apărut și ideea construirii unui spațiu special pentru iubitorii de skateboarding. Așa că a făcut, inițial, proiectarea, care a costat 671.000 de lei, iar acum se află în plin proces de a alege o firmă câștigătoare care să amenajeze spațiul respectiv.

Pe 6 septembrie a apărut în SEAP contractul pentru execuția acestui proiect, iar firmele care vor să pună mână pe acesta sunt destul de multe. Până când s-a încheiat termenul de depunere, șase firme sau asocieri de firme au pus la dispoziția primăriei ofertele.

Valoarea contractului pentru execuţie se ridică la 13.668.595 de lei, fără TVA, adică în jur de 2.761.332 de euro, fără TVA. Astfel, valoarea totală a Skate Park-ului, proiectare şi execuţie, ajunge la aproximativ 2,9 milioane de euro, fără TVA.

Ce firme își doresc Skate Park-ul

În luna octombrie s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, iar șase firme și asocieri de firme se luptă pentru obținerea contractului. Este vorba despre SMART GRID ENERGY din București (lider) alături de PREMIUM INVEST CONCEPT S.R.L. din Constanța; Recon din Craiova (ofertant lider); Asocierea SC OLTENIA GARDEN SRL (lider) și MAG CONSTRUCT – ambele din Craiova; Asocierea RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. din Petrești, județul Ilfov (lider) și GARDEN CENTER GRUP S.R.L. din Măgurele; Asocierea GECOROM din Craiova (lider) și LAURENȚIU H S.R.L. din Negrești-Oaș; Asocierea CAS OFFICE ARHITECT din Leotești, județul Olt (lider) și ZEUS S.A. din Pitești, județul Argeș. Așadar, interesul este foarte ridicat pentru acest contract, iar luna aceasta au loc evaluările tehnice şi financiare. Abia apoi se va desemna câştigătorul.

Cum va fi amenajat Skate Park-ul

De proiectarea parcului s-a ocupat firma bucureșteană SC ADURO IMPEX SRL, iar reprezentanții acesteia au detaliat modul în care va arăta spațiul. „Amenajarea propusă prevede două cuve de adâncimi diferite – una cu dificultate ridicată de la 1.8 metri la 2 metri, fiind bordate de rampe curbate, cu raza variabilă în lungul traseului; cea de-a doua dedicată utilizatorilor cu un nivel de performanță mai puțin avansat are adâncimea constantă de 0,75 m și prezintă rampe și obstacole de start, capăt și de traseu. Aceasta este bordată de gradene din beton armat cu funcțiune dublă – de skating și de asigurare a locurilor de stat, permitând o vizibilitate bună spre traseul cu obstacole.

O a doua zonă funcțională este circulația de tip bump truck, cu denivelări ușoare, astfel adresându-se și utilizatorilor de biciclete (tip bmx) și role. În această zonă este prevăzută tranziția către gradenele care îndeplinesc, simultan, mai multe roluri: zonă de odihnă și vizionare, zonă de sprijin pentru terenul natural, care se înalță pe zona respectivă, paravan pentru conducta de termoficare. … Din motive de siguranță sunt prevăzute și balustrade de protecție pe zonele unde diferența de nivel nu este tratată cu rampe sau scări”, se menționează în memoriul tehnic. Skate Park-ul va mai avea și alte dotări precum: cișmea cu apă potabilă, zonă de odihnă cu bănci, stand-uri pentru parcarea bicicletelor, pompă pentru biciclete, coșuri pentru gunoi, iluminat nocturn, corpuri de iluminat decorativ montate pe spațiul verde. De asemenea, parcul pentru skateri va beneficia de grupurile sanitare amenajate în Fantasy Park.

Când va fi gata

În acest moment, primăria face evaluarea tehnică și financiară a firmelor ofertante. Această etapă va dura până la jumătatea acestei luni, apoi se va desemna câștigătorul. Cel mai probabil, până la ordinul de începere a lucrările va mai dura minim o lună. În caietul de sarcini al contractului este specificat faptul că execuţia lucrărilor va avea loc pe o perioadă de 12 luni de la primirea ordinului de începere a acestora. Însă, dacă ținem cont că acest ordin va fi dat în plină iarnă, cel mai probabil lucrările vor mai fi amânate. Așadar, craiovenii se vor putea bucura de Skate Park cel mai devreme la finalul anului următor.

Citește și: Cornul, laptele şi mărul întârziere de…minim jumătate de an şcolar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS