21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCiolacu, bun conducător… auto. Noile modele Ford de la Craiova, lansate cu premierul la volan

Ciolacu, bun conducător… auto. Noile modele Ford de la Craiova, lansate cu premierul la volan

Premierul României, Marcel Ciolacu, a participat marţi la evenimentul de lansare a noilor modele Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier de la fabrica Ford Otosan Craiova. Acestea sunt primele modele noi produse la Craiova de când uzina a fost preluată în vara lui 2022 de compania Koç Holding din Turcia.

Marcel Ciolacu i-a invitat pe români să cumpere modelele Ford produse în ţară

Marcel Ciolacu a fost invitat primul la „volanul” evenimentului de lansare a noilor modele Ford de la Craiova, fiind introdus de către Güven Özyurt, directorul general al Ford Otosan.
„Mulţumesc pt ceea ce aţi realizat la Craiova şi ceea ce aveţi în plan să realizaţi de acum încolo, pentru condiţiile de muncă pe care le au angajaţii români. Am stat de vorbă cu foarte mulţi dintre ei. Am văzut trei hale de producţie astăzi, sunt impresionat de nivelul tehnologic şi de profesionalismul angajaţilor”, a transmis Marcel Ciolacu în deschiderea evenimentului.

Premierul României a adăugat că proiectul s-a dovedit deja un mare succes, prin investiţiile de aproape 500 milioane de euro şi cei 1300 de angajaţi noi, de la preluarea fabricii de către turci. „Datele demonstrează extrem de clar că România este un loc unde marile investiţii produc rezultate valoroase şi pe termen lung”, a spus acesta. Marcel Ciolacu i-a invitat pe români să cumpere româneşte, referindu-se la modelele Ford produse în ţară, şi a precizat că dezvoltarea fabricii Otosan înseamnă o creştere a bunăstării nu doar pentru Craiova, ci pentru întreaga regiune de sud a ţării.

Premierul conduce foarte bine… maşinile

Înainte de lansarea propriu-zisă, premierul a avut pe agendă o întrevedere cu reprezentanții conducerii fabricii Ford Otosan Craiova, prezentarea și turul fabricii Ford Otosan Craiova şi un test drive cu noul Ford Courier Tourneo. Aceste puncte de pe ordinea de zi s-au desfăşurat, însă, fără accesul presei.
Acesta a menţionat că, pe lângă un test-drive cu Tourneo, a făcut şi unul cu Ford Puma şi „a realizat de ce este cea mai vândută maşină”. Premierul s-a declarat mândru că „această maşină care poate rivaliza cu orice model din lume se face aici, la Craiova”.

Aptitudinile de bun conducător… auto ale lui Marcel Ciolacu au fost remarcate de ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Kavalec, care a făcut această mărturisire în discursul său, precizând că a făcut test-drive cu premierul la volan.

„România a câştigat un rol important în agenda de globalizare a companiei Koç”

Güven Özyurt, directorul general al Ford Otosan, a transmis, cu prilejul lansării noilor modele Courier, că evenimentul este marchează o bornă importantă pentru companie: „În urmă cu un an am pornit într-o călătorie interesantă pentru compania noastră. Suntem extraordinari de mândri să fim martorii acestor rezultate. De când am preluat uzina de la Craiova, Ford Otosan a mărit semnificativ forţa de muncă. Avem un total de 6300 de angajaţi, cu 1300 de noi angajaţi de la preluarea fabricii. Ne asumăm un rol important de electrificare şi extindere în Europa”.
În prezent, Koç Holding, compania care a preluat fabrica Ford de la Craiova, este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, a menţionat CEO-ul Levent Çakıroğlu: „Ne extindem cu ambiţie şi exportăm în peste 150 de ţări. România a câştigat un rol important în agenda de globalizare a Koç, iar modelul Courier este un punct de cotitură important pentru succesul Ford Otosan”.

Ciolacu, menţiune specială pentru Olguţa Vasilescu

Premierul nu a omis din discurs primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a primit o „menţiune specială” din partea acestuia, „pentru că în tot găseşte timp disponibil şi mai ales soluţii pentru orice investitor care vrea să îşi dezvolte investiţiile în Craiova”.

De altfel, la declaraţiile de presă care au urmat evenimentului de lansare, Marcel Ciolacu a fost însoţit de edil şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.
„Industria auto înseamnă enorm pentru orice ţară, Craiova şi Mioveniul sunt două puncte de referinţă şi toată industria s-a dezvoltat şi vor veni noi investiţii în momentul în care vor începe să fie produse modelele electrice”, a mai spus premierul după lansarea de la Ford Otosan.

Modele electrice, în 2024

Ford Otosan este singurul centru de producție din lume pentru gama Courier, care a fost asamblată pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiții a Ford Otosan, producția gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, România. Versiunile electrice ale noilor modele Courier, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, vor intra în producție anul viitor. Tot din 2024, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din Craiova, conform angajamentelor luate în 2022 de Koç Holding.
Pentru a sprijini lansarea noului model Courier, Ford Otosan a anunţat o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova şi o creştere a capacităţii totale de producție a fabricii de la Craiova de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Citeşte şi:

Tana, tânăra din Craiova care construieşte politici economice la Bruxelles

Craiovenii vor parcări, piste de biciclete și „spațiul pietonal care le este furat zilnic”

Studenţi expuşi accidental la efectele lămpilor UV, la un curs al UMF Craiova

Intervenţii minim invazive pentru copii cu pietre la rinichi şi fiere, la Craiova: „Înainte nici nu întâlneai asemenea cazuri”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS