4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljLa Craiova a început instalarea luminiţelor de Crăciun. Primarul vrea să rupă gura târgului

La Craiova a început instalarea luminiţelor de Crăciun. Primarul vrea să rupă gura târgului

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, seara trecută, că a început instalarea luminiţelor de sărbători în Craiova. Olguţa Vasilescu promite că vom avea „unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa“.

Aşa cum ne-a obişnuit deja, Lia Olguţa Vasilescu transmite prin intermediul paginii sale personale de Facebook noutăţile din oraş. Abia apoi, pagina oficială a Primăriei Craiova distribuie postarea primarului. Aşa a procedat şi seara trecută, când a publicat o fotografie cu bradul care va fi instalat în centrul oraşului, ocazie cu care a transmis că se instalează la foc continuu luminiţele de Crăciun.

Conceptul din acest an de la Craiova: povestea Crăiasa Zăpezii

Olguţa Vasilescu promite că Târgul de Crăciun din acest an va fi mult mai spectaculos decât cel de anul trecut. „Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun. De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea.

Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România“, a spus Olguţa Vasilescu.

„Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri“

Primarul a continuat cu laudele şi a mai divulgat câteva detalii. De asemenea, a îndemnat turiştii să îli facă deja rezervare la hotelurile din Craiova. „În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România.

În fine, nu vreau să divulg toate surprizele, fiindcă sunt multe și ne vor plasa, din nou, în topul european al piețelor de Craciun, fără îndoială, dar vă prezint o fotografie cu bradul care va fi în Piața Mihai Viteazul și care va avea peste 20 de metri, pentru a vedea cam la ce să vă așteptați de la noi. Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri, după data de 17 noiembrie, pentru că garantăm că în Bănie va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa!“, a scris primarul Craiovei pe Facebook.

Citeşte şi: CJ Dolj îşi pregăteşte noua „casă“ şi se mută în curând

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS