1.2 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj îşi pregăteşte noua „casă“ şi se mută în curând

CJ Dolj îşi pregăteşte noua „casă“ şi se mută în curând

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj se mută definitiv din Palatul Administrativ al Craiovei, care oricum intră în reabilitare. CJ Dolj şi-a cumpărat un nou sediu şi a început achiziţiile pentru a-şi aranja noua „casă“.

În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice au fost publicate câteva licitaţii pentru cumpărarea de parchet, perdele, mochetă, dar şi pentru relocarea reţelei de internet şi telefonie. Acestea au fost deja atribuite şi, cel mai probabil, se lucrează intens la noul sediu. Acesta se află chiar în vecinătatea Palatului Administrativ din Craiova, fiind fostul sediu BCR de pe strada strada Nicolăescu Plopșor, nr. 2A (Olteț nr. 4). Potrivit reprezentaţilor CJ Dolj, instituţia îşi va muta toată activitatea în următoarele zile.

Relocarea reţelei de internet şi telefonie, preţ piperat

Mutarea vine cu cheltuieli noi, care sunt necesare pentru o reamenajare a spaţiului unde a funcţionat, în trecut, BCR. Relocarea reţelei de internet şi telefonie este o achiziţie destul de piperată, însă necesară pentru CJ Dolj. Instituţia scoate din conturi 251.542 de lei (50.568,32 euro), fără TVA, pentru acest serviciu. Contractul a fost deja atribuit, pe 28 septembrie, firmei S.C. B&B TELECOMUNICATII S.R.L. Pe lângă alte detalii tehnice, firma câştigătoare trebuie să reloce cablarea structurată pe mediu de cupru şi fibră optică la viteze de 100/1000 Mbp.

CJ Dolj vrea să schimbe şi ferestrele şi uşile balcoanelor noului sediu, dar şi să cumpere anumite accesorii pentru acestea. Astfel, plăteşte 70.745 de lei, fără TVA, pe nouă ferestre de diferite dimensiuni, cinci uşi pentru balcoane, şapte rulouri verticale cu montaj pe fereastră, dar şi adaptoare montaj Glaf, două plase împotriva insectelor şi o membrană EPDM. De schimbarea uşilor şi ferestrelor se ocupă S.C. CASA NOASTRA S.R.L., firma care a câştigat licitaţia.

CJ Dolj vrea mochetă profesională şi pachet din stejar

CJ Dolj face şi modificări ce ţin de amenajarea interioară. Astfel, a cumpărat perdele şi draperii noi, parchet din stejar, dar şi mochetă profesională. Perdelele, draperiile şi accesoriile pentru acestea au costat 15.843,55 de lei, fără TVA, şi au fost asigurate de firma S.C. IRON CARO S.R.L. S.R.L. Reprezentanţii instituţiei şi-au dorit perdele albe şi draperii crem.
Noul sediu al Consiliului Judeţean Dolj va avea şi mochetă profesională, care a costat 42.292 de lei, fără TVA. În caietul de sarnici publicat în SEAP, instituţia a menţionat că are nevoie de 360 de metri pătraţi de mochetă, care va fi de două tipuri – cu fir tuns şi cu fir buclat. Preţul total al achiziţiei a inclus şi accesoriile, transportul şi montajul, iar licitaţia a fost câştigată de firma SOLEXPERT COMPANY S.R.L..

Renovarea fostului sediu BCR din centrul Craiovei a presupus şi schimbarea parchetului, iar CJ Dol şi-a dorit ceva de calitate. Aşa că a ales parchet din stejar, în trei nuanţe – oregon, send şi baltic. Întreaga suprafaţă pe care se montează parchet nou este de 277 mp, iar suma pe care a plătit-o instituţia pentru achiziţionarea acestuia a fost de 27.467 de lei, fără TVA. Parchetul a fost pus la dispoziţie de S.C. VIMAD MOB 2013 S.R.L..

CJ Dolj a pus ochii pe clădire încă din vară

În luna septembrie a acestui an, CJ Dolj a bătut palma cu BCR pentru cumpărarea sediului din centrul Craiovei. Intenţia CJ fost anunţată încă din vară, când instituţia a spus că va folosi bani din excedentul bugetar de anul trecut. „Excedentul bugetar rezultat la finele anului 2022 este în cuantum de 30.001,00 mii lei din care, prin HCJ Dolj nr.53 /02.02.2023, a fost aprobată suma de 25.168 mii lei pentru a fi utilizată la finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare în anul 2023. Din suma rămasă nerepartizată se propune alocarea sumei de 4.000,00 mii lei pentru finanţarea obiectivului de investiţii „Achiziţie clădiri”, se menţiona în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre propus de CJ Dolj.

Suprafaţa clădirii depăşeşte 3.500 metri pătraţi

Clădirea la care făcea referire instituţia era cea aflată în proprietatea BCR. „Imobilul, proprietate a Băncii Comerciale Române S.A., edificat în perioada 1930-1940, este format din două corpuri de clădire adiacente, C1 și C2, situate, în municipiul Craiova, unul în str. Olteț, nr. 4 (fost Olteț, nr. 8) iar celălalt pe str. Nicolăescu Plopșor, nr. 2A. Cele două corpuri de imobil comunică între ele, accesul putând fi efectuat direct dintr-o clădire în alta, ca și când ar fi o singură clădire. Corpul C1, situat în str. Olteț, nr. 4. Corpul C2, situat în municipiul Craiova, str. Nicolăescu Plopșor nr. 2A.Clădirile au suprafața construită (amprenta la sol) de 783 mp și o suprafață utilă totală de 3.855,23 mp”, a menţionat CJ Dolj în proiectul de hotărâre din vara acestui an.

CJ Dolj a justificat această alegere prin faptul că instituţia este găzduită de către Prefectura Dolj în Palatul Administrativ, clădire care va intra în curând în renovare, după ce, pe 7 iulie 2023, a fost semnat contractul de atribuire a lucrărilor de proiectare și execuție pentru proiectul ”Consolidarea, reabilitarea, modernizarea și eficientizare energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național”.

Citeşte şi: Ziua crimei din Botanică, pas cu pas. Detalii înfiorătoare despre cum a acţionat criminalul 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS