14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlecări masive de specialiști de la Termocentrala Turceni

Plecări masive de specialiști de la Termocentrala Turceni

Șefii Complexului Energetic Oltenia a anunțat care este punctul de lucru cel mai afectat de lipsa personalului.

Reprezentanții companiei energetice au anunțat că la Sucursala Electrocentrale de la Turceni au fost cele mai multe plecări de personal prin pensionare în baza Legii 197 din 2021. Astfel, au fost sute de angajați care în ultimele luni au părăsit termocentrala din Turceni. Din acest motiv, s-a și apelat la câteva zeci de pensionari care să completeze câteva sectoare vitale pentru termocentrală.

La Complexul Energetic Oltenia mai lucrează în momentul de față puțin peste 9.500 de mineri și energeticieni. Reducerile de personal vor continua la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Până la finalul anului ar trebui să rămână 7.900 de salariați.

Vor fi în continuare pensionări 

Potrivit reprezentanților companiei energetice, programul de reducere de personal prevăzut în Planul de restructurare și decarbonare se va axa numai pe scoaterea din sistem a angajaților care îndeplinesc sau vor îndeplini condițiile de pensionare în baza Legii 197 din 2021.

Complexul Energetic Oltenia are în momentul de față 9.575 de angajați. Conform administrației companiei energetice, până la finalul anului se vor pensiona încă 700 de salariați. Alți 400 sunt în așteptare la casele de pensii, să primească un răspuns. Astfel, se va ajunge la puțin peste 8.000 de angajați până la finalul acestui an.

Planul de restructurare prevede 7.900 de mineri și energeticieni la 31.12.2023.

Șefii Complexului Energetic Oltenia susțin că nu vor fi probleme, dacă la CEO vor fi peste 8.000 de angajați la începutul anului 2024.

De asemenea, potrivit reprezentanților colosului energetic, nu se va renunța sub nicio formă la personalul angajat pe perioadă determinată de timp. Este vorba de peste 1.800 de angajați. Dintre aceștia, 1.500 activează la subunitățile miniere, iar restul la mentenanță sau în sucursalele electrocentrale. 

Citeşte şi: A murit încă o persoană rănită în explozia de la Crevedia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS