21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLicitație pentru 4 parcuri fotovoltaice din asocierea OMW-CEO

Licitație pentru 4 parcuri fotovoltaice din asocierea OMW-CEO

Complexul Energetic Oltenia (CEO) și compania OMW organizează o primă licitație pentru noile investiții. Sunt cele patru parcuri fotovoltaice pe care cele două companii și-au propus să le construiască.

Contractul pentru care este organizată o licitație pe 14 decembrie vizează proiectarea, achiziția, realizarea și punerea în funcțiune a patru mari parcuri fotovoltaice. De asemenea, firma care va construi parcurile se va ocupa de operarea și serviciile de mentenanță pentru o perioadă de trei ani de zile. Parcurile și centralele fotovoltaice vor fi realizate pe depozitele de zgură și cenușă aferente sucursalelor electrocentrale și pe haldele de steril din cadrul Sucursalei Miniere. Cele patru parcuri fotovoltaice vor fi administrate de către următoarele companii mixte: Societatea PARC FOTOVOLTAIC ROVINARI EST SA, Societatea SOLARIST TISMANA 2 S.A., Societatea PARC FOTOVOLTAIC ISALNITA S.A și Societatea PARC FOTOVOLTAIC TISMANA 1 S.A. 

Buget de sute de milioane de euro

Potrivit Complexului Energetic Oltenia, contractul are o valoare de 1.861.896.570 de lei. Acesta este împărțit în patru loturi. „Lot 1 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Ișalnița, cu o capacitate minimă de producție de energie de 85MWp Lot 2 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Rovinari Est, cu o capacitate minimă de producție de energie de 110MWp, inclusiv stație electrică 400/110 kV Lot 3 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Tismana 1, cu o capacitate minimă de producție de energie de 128,3MWp Lot 4 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Tismana 2, cu o capacitate minimă de producție de energie de 131,67MWp.

Lotul 1: Valoarea estimată fără TVA: 69.575.964,00 EUR; Lotul 2: Valoarea estimată fără TVA: 103.673.975,00 EUR; Lotul 3: Valoarea estimată fără TVA: 100.280.152,00 EUR; Lotul 4: Valoarea estimată fără TVA: 101.127.139,00 EUR”, conform CEO.

Proiectele sunt finanțate din următoarele surse: ajutor de stat de restructurare; surse ce provin de la OMV Petrom; surse ce provin de la C.E. Oltenia prin împrumut de la BERD; surse nerambursabile ce provin de la Entitatea Contractantă prin Fondul de Modernizare. Cele patru parcuri fotovoltaice ar trebui să fie gata în 2025-2026. 

Citeşte şi: Un bărbat beat a turnat benzină pe propriul fiu și i-a dat foc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS