34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGrenadă defensivă găsită într-o pădure din Arcani

Grenadă defensivă găsită într-o pădure din Arcani

O grenadă defensivă a fost descoperită sâmbătă într-o pădure din comuna Arcani, satul Rasovița, din județul Gorj.

Descoperirea a fost făcută de un tânăr din localitate care a sunat la 112. Un echipaj din cadrul ISU Gorj a ridicat muniția din pădure.

„La o scurtă ieșire în natură, alături de familie, am avut surpriza să descoper o grenadă defensivă activă (provenită din Primul Război Mondial) într-o pădure de lângă localitatea Rasovița. Aceasta se afla, la suprafață, lângă un mic drum de acces în pădure.

În drumul spre o zonă cu semnal pentru telefonul mobil, în vederea apelării numărului 112, am întâlnit un echipaj al Jandarmeriei Montane Runcu cărora le-am spus despre posibilul pericol. Aceștia au gestionat situația exemplar, asigurând perimetrul și anunțând descoperirea obiectului periculos.

Totul a decurs perfect, astfel că în aproximativ o oră și jumătate grenada a fost ridicată de către un echipaj de pirotehniști din cadrul ISU Gorj. Grijă mare la astfel de obiecte periculoase. Nu trebuie mișcate sub nicio formă. Nu treceți indiferenți. Pot apărea adevărate tragedii. Anunțați descoperirea prin numărul 112. Felicitări jandarmilor din cadrul postului Runcu, agenților de poliție din Arcani și lucrătorilor ISU”, a povestit tânărul Flavius Marcău.

Citește și: Tânără căutată de familie după ce a plecat din spital dar nu a mai ajuns acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS