14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSenatorul Iordache, cel mai bogat politician din Gorj, a cerut ca ANI să îi verifice averea

Senatorul Iordache, cel mai bogat politician din Gorj, a cerut ca ANI să îi verifice averea

Senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, a solicitat public ca Agenția Națională de Integritate să îi verifice averea.

Iordache este unul dintre cei mai bogați parlamentari și oameni de afaceri din Gorj. Acesta a prosperat din afaceri cu statul.

A fost primar în orașul Turceni și, ulterior, a trecut pe la câteva partide, până când s-a oprit la PNL, de pe listele căruia a devenit senator.

Ultima declarație de avere a lui Ion Iordache are 18 pagini. Sunt aproape 100 de terenuri și suprafețe forestiere în Gorj și în Mehedinți, zeci de clădiri, 10 conturi, bijuterii și ceasuri, 10 autovehicule.

Cea mai importantă firmă a familiei, Ydail (specializată în reparații drumuri), a fost trecută pe numele fiului, Dragoș Iordache. De când Ion Iordache a devenit senator, în 2020, firma familiei sale a avut zece contracte cu statul, în valoare de zeci de milioane de euro. Între instituțiile de stat pot fi amintite: CNAIR, Consiliul Județean Gorj, primăriile Turceni, Cătunele, Borăscu, Samarinești, Câlnic.

Inspectorii ANI vor avea mult de lucru.

Citeşte şi: Nu vor fi disponibilizări colective la CEO până la sfârșitul anului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS