31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNu vor fi disponibilizări colective la CEO până la sfârșitul anului

Nu vor fi disponibilizări colective la CEO până la sfârșitul anului

Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu va face disponibilizări colective în acest an.

Cosmin Trufelea, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a anunțat, în cadrul unei emisiuni la o televiziune locală, că nu vor fi disponibilizări colective la companie până la finalul anului. Reprezentantul Directoratului a precizat că în momentul de față la Complexul Energetic Oltenia mai sunt 9.575 de salariați.

Conform Minutei apărute după ședința Grupului de Lucru de la Ministerul Energiei, până la finalul anului la CEO trebuie să mai rămână 9.700 de angajați.

„Există soluții pentru ca numărului de salariați să fie redus fără un program de concedieri colective. Avem o evaluare și până la finalul anului sunt 700 de angajați care se vor pensiona. Mai sunt 400 în așteptare la Casa Județeană de Pensii. Nu este o cifră bătută în cuie, să fie 9.700 de angajați. Cred că până la finalul anului vom rămâne cu peste 8.000 de salariați la CEO. Angajații pe perioadă determinată vor fi păstrați la Complexul Energetic Oltenia”, a precizat Cosmin Trufelea.

Este de amintit că o nouă ședință a Grupului de Lucru de la Ministerul Energiei pentru renegocierea Planului de restructurare al CEO va avea loc pe 5 octombrie.

Ulterior, Ministerul Energiei ar trebui să propună Comisiei Europene modificarea Planului de restructurare, având în vedere că există o întârziere de 1,5 ani în ceea ce privește implementarea noilor investiții.

CEO și-a propus să închidă cariere miniere și grupuri energetice pe cărbune și să construiască grupuri pe gaze naturale și parcuri fotovoltaice.

Citeşte şi: Arest prelungit pentru patronii stației GPL din Crevedia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS