28.1 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova le cere prestatorilor de servicii funerare să ascundă crucile

Primăria Craiova le cere prestatorilor de servicii funerare să ascundă crucile

Primăria Craiova face câteva modificări Regulamentului privind gospodărirea orașului, schimbă măsurile, dar și amenzile contravenționale. Modificările sunt expuse pe site-ul primăriei pentru consultare publică. Solicitările vin din partea Poliției Locale și primăria intenționaează să le pună în aplicare. Pentru prestatorii de servicii funerare sunt introduse noi reglementări.

O primă modificare îi vizează pe deținătorii de bărci și alte ambarcațiuni care se aventurează să vâslească pe lacurile care aparțin primăriei.Aceștia nu vor avea voie să se plimbe cu barca proprietate personală sau orice altă ambarcațiune pe lacurile care aparțin municipiului Craiova fără acordul primăriei.

Lacul de la Hanul Doctorului
Lacul de la Hanul Doctorului

Ce spune noua reglementare:

” Folosirea mijloacelor de transport (ambarcațiuni ușoare cu vâsle fixate/nefixate, luntre, bărci fără motor folosite pntru pescuit și uz personal, bărci cu motor, nave de sport, hidrobiciclete, caiac și alte ambarcațiuni de agrement, etc.) pe lacurile ce aparțin municipiului Craiova, fără acordul Primăriei Municipiului Craiova”.

Clădirile cu deschidere la frontul stradal, fără rufe pe uscător

O altă modificare îi vizează pe craiovenii care își usucă rufele în afara balconului sau în fața blocului. Vechea reglementare spunea: “Constituie contravenţie săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte de către persoane fizice și juridice, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: e).Montarea suporţilor de uscat rufe în afara balcoanelor sau pe domeniul public/privat al municipiului Craiova”.

rufe
Rufe

Noile reglementări sună așa:

“Montarea suporturilor de montat rufe în afara balcoanelor, pe exteriorul blocului de locuințe și pe clădirile aflate la frontul străzii, montarea suporturilor de uscat rufe pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și expunerea rufelor pe acestea”.

Dacă se vede crucea din stradă, comerciantul plătește amendă

Regulamentul aduce și intredicții noi, care îi vizează pe deținătorii magazinele de pompe funebre și alte obiecte mortuare. Aceștia nu vor mai avea voie să expună articole funerare cum ar fi cruci, sicrie, ceramică funerară atât în interiorul spațiului în care se desfășoară această activitate dacă acestea sunt vizivbile dinspre spațiul public sau în afara proprietății.

”Depozitarea și expunerea articolelor funerare (cruci funerare, ceramică funerară, sicrie, orice alte elemente sau obiecte legate de specificul serviciilor/activităților funerare) în interiorul proprietăților private/activităților funerare) dacă acestea sunt vizibile dinspre spațiul public, precum și în exteriorul proprietăților”, se precizează în proiect.

Atenție comercianți!

O altă modificare în vizează pe comercianți, dar și pe cei care își etalează talentul și scriu sau desenează pe fațadele clădirilor. Prima categorie nu mai are voie să-și expună marfa în afara magazinelor sau pe domeniul public al orașului. ”Montarea pe domeniul public/privat al municipiului Craiova de mobilier, chioșcuri, corturi pentru activități comerciale, de reclamă publicitară, pentru petreceri ocazionale și orice alte activități fără acordurile/autorizațiile legale, montarea pe domeniul public/privat al municipiului Craiova de tonete, elemente metalice-nemetalice și orice alte materiale, instalații pentru parcuri de distracții, circuri sau alte manifestări fără acordurile/autorizațiile legale, montarea pe domeniul public/privat al municipiului Craiova de stălpișori, garduri ori alte elemente de semnalizare sau împrejmuire/separare fără avizul Comisiei de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale a Municipiului Craiova, precum și lipirea de afișe, anunțuri, mijloace publicitare, scrierea și desenarea pe clădiri, împrejmuiri, uși de acces de pe raza municipiului Craiova, indiferent de regimul de proprietate al acestora.”

Constituie contravenție și:

”Ocuparea domeniului public/privat al municipiului Craiova cu mărfuri sau materiale fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege pentru desfășurarea unei activități comerciale, expunerea acestora spre vânzare pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și expunerea produselor comercializate (îmbrăcăminte, încălțăminte, orice alte produse oferite spre vânzare) pe pereții exteriori, uși de acces sau orice alt element al construcțiilor aflate la frontul stradal/vizibile dinspre spațiul public”, se arată în proiect.

Atenție pe unde circulați cu bicicleta!

Plimbarea cu bicicleta se face doar pe pista de biciclete

Craiovenii care nu sunt atenți pe unde circulă cu bicicleta, scuterul sau trotineta electrică săvârșesc o contravenție.

Circulația cu biciclete, motorete, scutere, ciclomotoare, motoscutere, motociclete, trotinete electrice, în parcuri, zone de agrement, zone pietonale, piețe, cu excepția spațiilor special amenajate în acest scop”.

Conform prevederilor actuale este contravenție și dacă mergi cu bicicleta pe trotuar:

Circulaţia cu biciclete, motorete, scutere, ciclomotoare, motoscutere, motociclete pe trotuare, în parcuri, zone de agrement, pieţe, cu excepţia spaţiilor special amenajate în acest scop”, se spune în actualul Regulament.

Regulamentul în vigoare a fost adoptate în 2021 și a adus la rândul lui reglementări noi în privința gospodăririi orașului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS