14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContainerele îngropate, luate de apa de ploaie

Containerele îngropate, luate de apa de ploaie

Nici nu au trecut trei luni de când containerele îngropate din Craiova şi-au deschis trapa, nici nu s-a uscat bine betonul la platformele de gunoi că apar problemele. Atât de bine au fost montate containerele îngropate, destinate gunoiului menajer, că le-a luat apa… apa de ploaie.
S-a întâmplat la două platforme de gunoi, una din cartierul Brazda lui Novac, alta în cartierul Valea Roşie. Aici, în urma ploilor căzute în săptămânile trecute, apa provenită de la precipitaţii s-a infiltrat în pământ şi a format şanţuri în jurul containerelor. Drept urmare, pământul s-a prăbuşit, odată cu el s-au prăbuşit şi dalele din beton.

Efectul? Containerele au rămas sus şi în jurul lor s-au format şanţuri. Platformele nu au mai putut fi folosite. Craiovenii care aruncau gunoiul la aceste containere au fost puşi într-o situaţie dificilă. Nu mai aveau unde să arunce gunoiul. Operatorul de salubritate al oraşului, SC Iridex Group Salubrizare, a găsit pe moment o rezolvare, a adus containere clasice. Poliţia locală a pus benzi de avertizare. Numai că situaţia trenează de ceva vreme, iar locuitorii din zonele respective aruncă la grămadă gunoiul sau pe la alte platforme. Aceştia se întreabă pentru ce plătesc taxa de gunoi? Timpul s-a scurs, iar în şanţurile din jurul platformei, trecătorii aruncă tot felul de resturi.

„Platforma s-a dislocat. Acum aduc pubele mari, dar oamenii pun la grămadă. Am văzut că într-o zi făcea cineva poze. Am întrebat şi mi-a spus că trimite la Iridex să vadă ce este cu platforma de gunoi”, a spus administratorul asociaţiei de proprietari.

Ce este de făcut?

Operatorul de salubritate spune că aceste platforme de gunoi sunt în garanţie. Prin urmare, constructorul va fi obligat să remedieze toate aceste deficienţe apărute imediat după darea în folosinţă a platformelor.


„Problema a apărut din cauza ploilor abundente, în urmă cu 1 lună. Containerele sunt în garanție, prin urmare Iridex Group Salubrizare a făcut adresă către ADI ECODOLJ și Consiliul Județean Dolj pentru remedierea problemelor. În acest moment așteptăm soluționarea pentru cele 2 platforme afectate. Oamenii care locuiesc în zonă au în continuare posibilitatea de a colecta separat. echipa Iridex Group Salubrizare a amplasat containere supraterane atât pentru deșeuri reciclabile, cât și pentru deșeuri reziduale”, a precizat Ana Maria Predilă, purtător de cuvânt al SC Iridex Group Salubrizare.

Constructorul a muncit aproape patru ani la cele 438 de platforme

Cele 438 de platforme, pe care sunt amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi au fost construite de S.C. European Waste Technology S.R.L. Contractul s-a semnat în anul 2017 cu S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L. care avea obligaţia să amenajeze și să echipeze platformele pentru containere îngropate, destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova şi să furnizeze utilajele necesare gestionării acestora. Investiția, cu o valoare totală de 7,5 milioane de euro, reprezintă o componentă a Sistemului de management integrat al deșeurilor, realizat în cadrul celui mai complex proiect cu finanțare europeană al administrației județene. Lucrările au început în luna septembrie 2019 şi s-au terminat la finele anului 2022. Platformele cu containere îngropate au devenit funcţionale în luna mai 2023.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS