12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGroapa "ucigaşă" de… jante

Groapa „ucigaşă” de… jante

Este o groapă ca multe altele din Craiova. În fapt, nu a fost iniţial nici măcar o groapă. A fost o alveolă în care era cândva plantat un copăcel. Un spaţiu marcat cu borduri ca multe altele de pe marile bulevarde ale oraşului.

Acesta se află pe strada A.I Cuza vizavi de McDonalds. Aici au fost marcate locuri de parcare, iar din loc în loc au fost configurate spaţii în care s-au plantat copaci. În timp, copacul cu pricina s-a uscat sau a fost rupt de binevoitori, iar spaţiul a fost repede transformat în loc de parcare.

Cum în Craiova se duce o adevărată luptă pentru un loc de parcare, şoferii nu au mai ţinut seama unde parchează. Prin urmare, spaţiul dintre carosabil şi trotuar, marcat cu borduri, a fost ocupat de autoturisme. Pământul din rond s-a bătătorit, s-a lăsat şi s-a transformat într-o groapă.

Nici în momentul în care locul s-a transformat într-o groapă destul de adâncă, nu a fost ocolit de către şoferi. Aceştia au continuat să parcheze aici cu riscul de a-şi face arşice jantele de la maşini. Şi într-adevăr, nu a trecut mult timp până au apărut şi primele „victime”. Şoferii au început să se plângă, să sune la poliţie. Dar cum nu este de competenţa oamenilor legii, conducătorii auto au rămas cu buza umflată şi cu roata spartă.

Un copac pentru o groapă

Autorităţile locale nu au luat nici o măsură pentru că, fie nu au ştiut, fie nu au fost anunţate sau nu au luat în seamă. Numai că incidentele de acest fel au început să se înmulţească. Șoferii nemulţumiţi şi-au spus supărarea pe reţelele de socializare.


„Postez aici ca să nu mai păţească şi altcineva. A venit şi un echipaj de poliţie, nu ştiu dacă e ăla pe care l-am chemat eu fiindcă atunci când am sunat au zis că ei nu se ocupă de asta ci primăria. Au zis că au anunţat mai departe să se rezolve problema. „Locul de parcare” e în faţă la Cash Pot, vizavi de Mc Donald’s. Acolo cică a fost un pom care cel mai probabil s-a uscat. A trebuit să dau eu în groapa aia de vreo 25 cm ca să o astupe, asta desigur dacă o să aibă chef să o astupe. Mare grijă pe unde parcaţi”, aşa arată postarea unui şofer pe reţelele de socializare.

Bineînţeles postarea este însoţită şi de câteva imagini concludente. Ulterior şi alţi craioveni au avut curajul să spună că şi ei au trecut prin această experienţă neplăcută. Au exemplificat, tot cu imagini, cum au rămas cu maşina în drum după ce au parcat în locul cu pricina. Şoferii care au parcat în acest loc şi nu au fost atenţi au postat imagini cu jantele făcute praf şi maşinile „pe butuci”.
Şi alţi craioveni care au comentat la postare atrag atenţia autorităţilor cu privire la problema acestei gropi transformată într-un mic crater pe care nu-l astupă nimeni.

Groapa/sursa foto: Facebook

Nu găsesc autorităţile un amărât de copăcel?

Ceea ce stârneşte revoltă în acest caz e indolenţa cu care autorităţile, prin reprezentanţii săi, sunt nepăsătoare şi nu astupă o simplă groapă sau nu replantează alt arbore în acel loc. Întrebaţi, reprezentanţii Primăriei Craiova fac trimitere către RAADPFL, regia care se ocupă de administrarea domeniului public. Din toată explozia de vegetaţie care a fost plantată pe bulevardul Calea Bucureşti nu s-a găsit un amărât de copăcel care să fie pus în locul celui dispărut şi care i-ar fi scutit pe unii şoferi de neplăceri.

Ce spune RAADPFL

RAADPFL a acoperit groapa şi a plantat un alt copac. Reprezentanţii regiei au spus că, în respectiva alveolă fusese plantat un corcoduş roșu, dar a fost rupt de cetățenii care au parcat mașina neregulamentar, acolo nefiind loc de parcare.
Ulterior, copacul s-a uscat, necesitând scoaterea din pământ. În alveolă s-a plantat astăzi un alt pom.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS