24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPacientul cu cangrenă de la Târgu Cărbuneşti, preluat de un spital din Bucureşti

Pacientul cu cangrenă de la Târgu Cărbuneşti, preluat de un spital din Bucureşti

Pacientul cu cangrenă de la Spitalul Târgu Cărbunești va fi preluat de Spitalul Floreasca din București. Anunţul a fost făcut de directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian.

DSP Gorj a sesizat Ministerul Sănătății în legătură cu situația pacientului de la Spitalul din Târgu Cărbunești, lăsat neoperat. Cazul a fost prezentat de Gazeta de Sud, iar autoritățile sanitare au început verificări.

„Ne-am sesizat în urma articolului apărut în Gazeta de Sud. Am luat legătura cu spitalul și cu Ministerul Sănătății. Comisia de specialitate din minister a discutat cu managerul de la Cărbunești. Acolo s-a constituit o comisie cu privire la cazul pacientului. S-a decis transferul. Pacientul va ajunge luni Spitalul Floreasca din București, unde va fi preluat de către domnul profesor doctor Popescu”, a declarat directorul DSP Gorj.

Aurel Miruță, de 55 de ani, imobilizat în scaun rulant, a fost internat la spital cu o infecție puternică la piciorul drept. Există varianta amputării piciorului de la șold, însă nimeni nu și-a asumat acest lucru, fiind o intervenție complexă.

Citește şi: Cadavru decapitat, găsit într-un hotel din Japonia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS