36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânărul înjunghiat în Grădina Botanică respiră fără ajutorul aparatelor

Tânărul înjunghiat în Grădina Botanică respiră fără ajutorul aparatelor

Emanuel Bădică, tânărul de 20 de ani înjunghiat marţi după-amiază în Grădina Botanică, împreună cu o adolescentă care şi-a pierdut viaţa în urma atacului, respiră de joi fără ajutorul aparatelor. Starea lui este în continuare critică, cu prognostic rezervat.

Băiatul a ajuns la spital în șoc hemoragic, cu plăgi înjunghiate, penetrante, la nivelul toracelui, mâinii stângi și antepiciorului drept. În sala de operaţii, medicii au stabilit că suferise leziuni și la stomac și splină.

În urma celor 20 de lovituri de cuţit, băiatul a pierdut peste patrul litri de sânge.

„În toată experienţa mea de medicină de urgenţă, nu am văzut atâta agresivitate la un tânăr”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, director medical la SJU Craiova, când a fost întrebată despre gravitatea rănilor provocate de ucigaş, un adolescent de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova.

Emanuel este în continuare în stare critică, cu prognostic rezervat, cu tratament complex şi sustinut de terapie intensivă.

În cursul zilei de joi, medicii i-au redus sedarea pentru o evaluare neurologică completă. Apoi au decis deconectarea de la aparatul de ventilaţie mecanică, în condiţii de siguranţă.

„În prezent, pacientul respiră spontan, cu necesar suplimentar de oxigen. Este permanent supravegheat si monitorizat, evolutia lui fiind imprevizibila, aflându-se în continuare în zona de risc.
Pacientul rămâne în continuare în stare critică, în zona de risc şi cu prognostic rezervat!“, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Citeşte şi: Când va fi înmormântată adolescenta ucisă în Grădina Botanică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS