15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevoltător: Paşte pe bani la Apele Vii. Preotul acuzat nu comentează

Revoltător: Paşte pe bani la Apele Vii. Preotul acuzat nu comentează

Revoltă printre enoriaşii din comuna doljeană Apele Vii. Aceştia îl acuză pe preotul de la biserica centrală, Ion Diaconescu, că le-a cerut bani pentru Paştele din noaptea de Înviere.

Mai mulţi locuitori din comuna doljeană Apele Vii sunt revoltaţi. În noaptea de Înviere, preotul de la principala biserică din comună, Ion Diaconescu, le-ar fi cerut sume de bani cuprinse între 5 şi 10 lei pentru a primi Paşte. Gestul preotului a început să facă şi înconjurul internetului.

Bani contra Paşte de Înviere

„N-aș fi făcut postarea asta, acum, a treia zi de Paște, dar mă gândesc că trebuie să știți și voi cum a găsit de cuviință preotul Ion Diaconescu din Apele Vii să împartă pâinea sfințită în biserică și înmuiată în vin in noaptea Învierii.

Nu știu a cui a fost ideea, dar preotul a cerut 5 lei pentru o caserolă de 200 de grame. Și că să fie totul oficial, de-a dreapta preotului a stat în timpul slujbei primarul comunei(…)Augustin Stanciu(…) Din câte am aflat, la celelalte două biserici nu s-a procedat în acest fel.

Așa cum e obiceiul la Apele Vii, fiecare locuitor al comunei vine cu un ou roșu și primește Paști în mod gratuit. De la biserica preotului Diaconescu au plecat copii cu cănuța goală din cauză că nu au avut la ei cei cinci lei“, a scris pe Facebook unul dintre cei care a aflat de gestul preotului.

„Urât, foarte urât“

„Urât, foarte urât!!! Nu am mai auzit de o astfel de ispravă vreodată. Oamenii au venit la biserică să-l caute pe Domnul și i-a întâmpinat în pragul bisericii un preot care a cerut bani ca să le înlesnească această întâlnire. Părinte nu uita că: ,, Bogații vor sărăci și vor flămânzi, iar cei ce-l caută pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele“, a mai scris cel revoltat de situaţie.

Primarul din Apele Vii: „Am participat, dar nu am auzit“

Primarul comunei Apele Vii, Augustin Stanciu, a precizat pentru GdS că nu a auzit ca preotul să fi cerut bani, chiar dacă recunoaşte că a participat la slujba de Înviere la biserica în cauză.

„Eu mă duc de foarte mulţi ani la această biserică, dar nu am auzit să se fi cerut bani pentru Paşte. Din câte ştiu, fiecare om, dacă doreşte, lasă o sumă, dar doar dacă doreşte“, a spus primarul.

Preotul Diaconescu recunoaşte, dar nu comentează

Preotul Ion Diaconescu a recunoscut indirect că oamenilor din comună li s-au cerut bani ca să primească Paşte în noaptea de Înviere. „Este o decizie a Consiliului Parohial. Nu comentez. Hristos a Înviat!“, a spus el. Şi a închis telefonul.

Mitropolia Olteniei: „Nu se face aşa ceva. Este o mojicie“

Pusă într-o situaţie neplăcută, Mitropolia Oltenia, prin vocea profesorului Ioniţă Apostolache, condamnă gestul. „Nu se face aşa ceva. Este o mojicie. Paştele este pentru oameni. Dacă doreşte cineva să doneze bani, o poate face într-o cutiuţă ferită de ochii oamenilor, tocmai ca fiecare să poată oferi cât doreşte, dacă doreşte. Dar să ceri bani pentru Paşte, în noaptea de Înviere….Vom analiza situaţia“, a precizat pentru GdS, Ioniţă Apostolache.

CITEŞTE ŞI: A murit după ce a băut 22 de shoturi în 90 de minute

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS