12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRAADPFL Craiova cumpără canguri până la Paşte

RAADPFL Craiova cumpără canguri până la Paşte

RAADPFL Craiova vrea să aducă puţin din atmosfera Australiei în grădina zoologică din Parcul Nicolae Romanescu. Aşa că a regia a publicat în SEAP un anunţ pentru achiziţionarea unei perechi de canguri (mascul şi femelă). Pentru cele două exemplare, suma maximă de achiziţie este de 18.000 de lei.

RAADPFL a optat pentru o procedură simplificată şi vrea perechea de canguri până la Paşte, adică foarte rapid. Cel mai probabil, fiindcă în Parcul Romanescu este organizat Târgul de Paşte, autorităţile locale vor să ofere vizitatorilor şansa să vadă şi o pereche de canguri.

Cum vrea RAADPFL să arate cangurii

În anunţul publicat de RAADPFL în SEAP a fost anexat un „contract de furnizare“, în loc de caiet de sarcini. În cadrul acestuia sunt specificate câteva detalii despre caracteristicile pe care ar trebui să le prezinte cangurii care ar urma să vină în Bănie. Astfel, aceştia trebuie să aibă „o vârstă cuprinsa între 1 an – 1 an şi jumătate, greutatea lor trebuie să se încadreze între 15 şi 20 de kilograme, iar culoarea să fie una specifică – gri/maro“. Condiţiile nu se opresc aici. Potrivit aceluiaşi contract, cele două exemplare trebuie să fie bine dezvoltate în raport cu vârsta fiecăruia, bine conformate şi sănătoase. Preţul maxim pe care regia îl va achita pentru cei doi canguri va fi de 18.000 de lei.

Cangurii vor ajunge la zoo Craiova în câteva zile

Până pe 13 aprilie, cu trei zile înainte de Paşte, regia vrea ca perechea de canguri să intre deja în grădina zoologică de la Craiova. Ofertele puteau fi depuse de potenţialii vânzători de canguri până joi, 6 aprilie. Apoi, RAADPFL va lua în calcul oferta cu preţul cel mai mic. La capitolul condiţiilor de participare, regia a specificat condiţiile în care se va încheia contractul între ea şi vânzător. Astfel, pentru ca o firmă să poată participa trebuie să pună la dispoziţia regiei mai multe documente.

„Oferta tehnică detaliată, însoţită de fotografii reale ale animalelor ofertate, şi oferta financiară. Termen limită de recepţie produse: maxim 13.04.2023. La întocmirea ofertei tehnice se vor respecta caracteristicile tehnice minime stabilite de achizitor în cuprinsul contractului, din prezentul anunţ, cu precizarea clara a termenului de predare/recepţie produse, documentele ce însoţesc produsele la recpetie etc. În cuprinsul ofertei tehnice se va face referire şi/sau prezenta, dupa caz, documentele ce insotesc produsele:- produsele la predare vor prezenta aceleasi caracteristici ca si in referatul de necesitate/contract- factura fiscala/aviz de însoţire – certificat sanitar-veterinar; – certificat de origine, – ofertanţii se obligă să transmită, odată cu propunerea tehnica, raţia zilnica de hrană şi din ce anume este compusă aceasta, fiind certificata“, se specifică în anunţ.

Înainte de canguri au fost bizonii

RAADPFL Craiova nu este la prima achiziţie de acest gen din 2023. În luna martie apărea în SEAP un anunţ prin care RAADPL îşi exprima intenţia de a cumpăra o pereche de bizoni, pentru suma maximă de 20.000 de lei. Perechea de bizoni se află deja la dispoziţia vizitatorilor grădinii zoologice din Romanescu. Contractul cu cerinţele referitoare la bizoni a fost similar cu cel publicat pentru achiziţionarea cangurilor. Acesta făcea referire la vârsta bizonilor, la greutate, aspect, dar şi la starea de sănătate a animalelor.

Habitat mai „special“ pentru mufloni

RAADPFL vrea să tragă tare în această perioadă, alături de primărie, pentru că a avut onoarea ca Târgul de Paşte să se mute în „ograda“ administrată de regie. Aşadar, s-a făcut o schimbare şi în ţarcul muflonilor. „Pentru a crea un decor cât mai apropiat de cel natural pentru cei 11 mufloni de la Grădina Zoo din Parcul „Nicolae Romanescu”, angajații RAADPFL Craiova au construit stânci artificiale și au plantat diverse specii de conifere (brad, tuia) și arbori din specia mesteacăn. De asemenea, pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună a vizitatorilor către țarcul muflonilor, a fost desființată împrejmuirea din plasa de sârmă și înlocuită cu panouri din plexiglass“, au transmis rprezentanţii regiei, zilele trecute.

Citeşte şi: Străzi ca-n Vestul Sălbatic, la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS