14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInstanţa a decis: Voluntarii au acces în adăpostul de câini din Breasta

Instanţa a decis: Voluntarii au acces în adăpostul de câini din Breasta

După luni bune de absenţă, voluntarii, în fapt membrii unor ONG-uri care se ocupă cu protecţia animalelor se reîntorc în adăpostul din Breasta. Până acum câteva luni, aceștia aveau dreptul să intre în adăpost şi să îngrijească câinii de aici. Deranjată de prezenţa acestora care făceau public tot ce se întâmpla în adăpostul de la Breasta, conducerea a interzis intrarea voluntarilor în incinta adăpostului.

Instanța a decis

A fost nevoie ca voluntarii să meargă în instanţă şi să obţină o hotărâre judecătorească. Curtea de Apel Craiova a decis în data de 04.04.a.c următoarele:

„Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul, casează parţial sentinţa recurată şi rejudecând, admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâta SC SALUBRITATE CRAIOVA SRL să permită reclamantelor să asiste la acţiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi revendicare sau adopţie a câinilor fără stăpân, până la soluţionarea litigiului asupra fondului ce face obiectul dosarului înregistrat la Tribunalul Dolj sub nr. 1239/63/2023. Respinge celelalte capete de cerere. Menţine dispoziţiile sentinţei cu privire la soluţia dată asupra excepţiilor.

Totodată, instanța a mai decis:

Obligă pârâta SC SALUBRITATE CRAIOVA SRL la plata către recurenta ASOCIAŢIA VIAŢA ANIMALELOR a sumei de 250 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat la fond. Obligă pârâta SC SALUBRITATE CRAIOVA SRL la plata către recurenta ASOCIAŢIA BLESS DOGS a sumei de 250 lei cheltuieli de judecată. Obligă pârâta SC SALUBRITATE CRAIOVA SRL la plata către recurente a sumei de 750 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat recurs. Definitivă. Pronunţată azi, 04.04.2023″, Hotărâre 792/2023, Curtea de Apel Craiova.

Programul de vizitare cu publicul a fost mărit


Iată ce posta pe pagina sa de Facebook unul dintre voluntari.


„După cum stiţi, de câteva luni Cerasela Matei nu a mai putut intra în adăpostul Breasta deoarece conducerea adapostului i-a interzis intrarea şi i-a fabricat tot felul de motive , inclusiv o plângere penală pentru ucidere şi abandonare de cadavre, toate acestea fiind fabricate.
Astăzi (marţi, 04. 04. 2023) instanţa a decis ca Loacă Aurelia şi Cerasela Matei pot intra în adăpost şi pot să facă tot ce legea admite că trebuie să faca un ONG şi nu doar ce vrea SC Salubritate să permită. Între timp tot datorită noua , programul de vizitare cu publicul a fost mărit până la ora 18.00 zilnic”, spune Aurelia Loacă în postare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS