10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal în curtea adăpostului de la Breasta

Scandal în curtea adăpostului de la Breasta

Scandal în curtea Adăpostului canin de la Breasta, unde certurile se ţin lanţ de la o vreme. Cearta a izbucnit între un voluntar care merge zilnic la adăpostul din Breasta să îngrijească câinii aduşi în carantină şi şeful adpostului.

Respectivul voluntar spune că aici se petrec adevărate orori, câinii sunt eutanasiaţi pe capete, sterilizările se fac chiar şi pe cei bolnavi, până şi puii sunt ucişi. La rândul lor reprezentanţii Salubrităţii care administrază Adăpostul de la Breasta susţin că respectivul voluntar se poartă foarte urât cu angajaţii adăpostului, le aduce jigniri şi injurii şi nu are un comportament adecvat în incinta adăpostului.

Câini în adăpostul de la Breasta

Miercuri, incidentul a pornit din cauza unui craiovean care a venit să-şi recupereze câinii capturaţi de angajaţii de la ecarisaj şi aduşi în adăpost. Pentru aplanarea certurilor a fost chemată şi poliţia. Cum au decurs lucrurile. Craioveanul şi persoana care face voluntariat le-au cerut angajaţilor de la adăpost să nu folosească crosa pentru aducerea câinilor din ţarc la maşină. Proprietarul s-a enervat şi nu a mai stat pentru îndeplinirea formalităţilor şi-a luat câinele care era cipat şi a plecat. În sprijinul proprietarului câinelui a venit şi persoana care face voluntariat, Cerasela Matei, care le-a spus angajaţilor adăpostului să scaneze câinele şi să vadă că are microcip. Atunci angajaţii adăpostului au chemat poliţia.

„Ieri poliţia a venit pentru domnul Matei. Omul a venit să îşi ia câinii capturați pe 1 noiembrie. Nu i-a lăsat pe angajaţi să îi ia câinii cu crosa. S-a enervat și a plecat cu câinele din adapost. De aia au chemat poliţia. Eu am intervenit şi m-au amendat. Omul a spus ca patrupedul din portbagaj are cip şi este al lui. Eu când am ajuns, am scos scanerul şi aşa era. Numai că cei de la adapost nu au nici cea mai mica empatie cu animalele, nici măcar asta nu știau că au un cîine cu microcip. Eu le spuneam ca nu mai este necesar să îl bage în carantina unde este un focar de infecţie. Dar ei, nu şi au închis ușa la carantină să nu văd eu câinii”, spune Cerasela Matei, voluntar.

Adăpost Breasta

De la un schimb de replici şi până la o ceartă în toată regula nu a mai fost decît un pas. Replicile au început să curgă în lanţ, iar poliţia venită la faţa locului a găsit ca singură rezolvare amendarea respectivului voluntar. Femeia spune că face voluntariat de patru ani, duce mâncare animalelor din adăpost, iar pe cele bolnave le duce la veterinar.

Un voluntar recalcitrant

De cealaltă parte reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL au o altă variantă. Ei susţin că respectivul voluntar provoacă mereu discuţii aprinse, jigneşte angajaţii şi le aduce tot felul de injurii.

„Nu este o problemă nouă cu acest voluntar. De această dată am chemat poliţia. Cerasela Matei îi înjură, îi face proşti, handicapaţi. Băieţii s-au săturat, au chemat poliţia, au amendat-o şi s-a liniştit. Noi am încercat să colaborăm cu ea, dar ea este mereu pusă pe scandal. Face live-uri pe Facebook, dar problema cîinilor nu se rezolvă aşa. Ne face criminali, dar noi respectăm legea care spune că eutanasierea câinilor se face la 14 zile. Acum ne-am oprit pentru că există o decizie în instanţă, urmează apelul. Acum aşteptăm decizia instanţei. Avem apeluri de la cetăţeni, dar nu avem ce să facem. Oamenii au dreptate, nu poţi să stai şi să laşi haitele de câini să muşte un copil, un bătrân. Respectivul voluntar nu spune că acum câteva zile a adus doi câini morţi în adăpost , a ţipat pe acolo că suntem nebuni, proşti. Am sesizat poliţia animalelor. Toţi iubim animalele, dar trebuie să ne putăm civilizat că nu facem nimic în folosul câinilor dacă ne certăm. Ea intră în adăpost, face filmuleţe şi le postează, nu face nimic cu asta. Soluţia este ca oamenii să adopte şi să nu-i mai abandoneze. Şi eu am animale acasă, sunt iubitor de animale. Din păcate oamenii nu prea adoptă câini, merg spre câinii de rasă. Mai degrabă adoptă cei din străinătate. Să închizi un adăpost nu este o soluţie”, spune Mihai Butari, directorul SC Salubritate Craiova SRL.

Acuze grave

Adăpostul de la Breasta

Voluntarul, Cerasela Matei, aduce acuze grave angajaţilor Adăpostului de la Breasta. Aceasta spune că de când instanţa a decis suspendarea activităţii adăpostului, aici „se fac numai nenorociri și toate împotriva bietelor animale”. Aceasta mai spune că noul şef din adăpost omoară pe bandă rulantă câinii aduşi aici. „De când a venit Socoteanu se omoară câinii. De 4 ani merg în adăpost și nu au murit câini câţi a eutanasiat el, 600 în 3 luni. Ce este grav, minţeau că s-au adoptat. Nişte minciuni, au omorât pui, au omorât câini pentru care aveam soluţii. Ţin câinii în carantină bolnavi, pe gresie. Dacă unul este bolnav iau toţi boala. Noaptea trecută au sterilizat câini bolnavi. Dacă le spun că nu-şi fac treaba şi habar nu au, înseamnă că îi jignesc? Cîinii ăia dacă nu mergem noi, voluntarii, la ei mor. Am găsit câini morţi sub paleţi, iar ei stau şi toacă seminţe. După ce am postat filmul din carantina, ce i-au făcut băiatului care era pe acel sector! Socoteanu îşi aduce copilaşul în incinta adăpostului.„, mai spune Cerasela Matei.

Adăpostul de la Breasta


Activitatea adăpostului sub semnul întrebării

La începutul acestei luni activitatea adăpostului a fost suspendată printr-o decizie a Judecătoriei Craiova. Azi, instanţa de apel va decide dacă adăpostul se închide sau îşi continuă activitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS