21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltare pe lângă o maşină, la Craiova. Între timp, situaţia a fost remediată

Asfaltare pe lângă o maşină, la Craiova. Între timp, situaţia a fost remediată

Asfaltare de pomină, luni, la Craiova, pe strada Alexandru Odobescu, din cauza unui şofer care nu şi-a făcut apariţia să mute maşina. Firma care se ocupă de asfaltări în Craiova a asfaltat toată strada, mai puţin spaţiul aflat sub un autoturism parcat.

O maşină rămasă pe strada Alexandru Odobescu, pe care proprietarul nu a mutat-o, a dat bătăi de cap muncitorilor care au asfaltat luni această arteră. Fiindcă proprietarul nu şi-a făcut apariţia, muncitorii au ales să continue, totuşi, asfaltarea. Bineînţeles, mai puţin în chenarul în care se afla maşina respectivă. Pe internet a apărut o fotografie în care se vedea cum toată strada era proaspăt asfaltată, însă suprafaţa pe care era maşina parcată fusese ocolită.

Ce spune firma care a făcut asfaltarea

Reprezentanţii Domarcons, firma care se ocupă de asfaltările din Craiova, spun că au ales să nu piardă timpul şi că imediat cum a apărut şoferul maşinii, situaţia s-a remediat. „Şoferul a fost aşteptat destul de mult, am sunat şi la ridicări, dar ei au întârziat din cauza unor probleme. Până la urmă am decis să facem asfaltarea, să nu pierdem timpul. Mai ales că se făcuse destul de târziu şi nu putem să ţinem oamenii până noaptea la muncă. Oricum, situaţia s-a rezolvat destul de repede după aceea, fiindcă a venit şoferul. Apoi s-a asfaltat şi bucata aceea, deci strada este acum complet asfaltată“, au declarat reprezentanţii firmei care asfaltează în Craiova.

Strada a rămas peticită

Isprava nu a rămas fără urme. Chiar şi după ce s-a remediat situaţia, se vede cu ochiul liber că acea bucată de stradă a rămas peticită. Stratul de asfalt turnat pe spaţiul unde a fost parcată maşina nu era, ieri, chiar la acelaşi nivel cu restul străzii şi se vede destul de urât. Practic, din cauza unui şofer care nu a mutat maşina la timp, dar şi a deciziei nefericite de a continua lucrarea în aceste condiţii, strada proaspăt asfaltată are deja un defect vizibil.

Am întrebat şi Primăria Craiova despre această situaţie. Municipalitatea spune că situaţia s-a rezolvat. De asemenea, a mai menţionat dacă ar mai fi trecut puţin timp, fotografia nu ar mai fi fost făcută. Asta pentru că situaţia s-a rezolvat la scurt timp după ce a fost realizată poza. „În fotografia facută se văd, în fundal, utilajele care erau în lucru. Turnarea asfaltului era la primul strat, iar remedierea a fost facută în proximitatea momentului fotografierii. Acest fapt se confirmă în teren. Strada Alexandru Odobescu se află în prezent în curs de execuție pentru turnarea celui de-al doilea strat“, au menţionat reprezentanţii primăriei.

Aşa arăta ieri strada, după ce s-a acoperit şi spaţiul care rămăsese neasfaltat
Aşa arăta ieri strada, după ce s-a acoperit şi spaţiul care rămăsese neasfaltat

Cum se procedează în astfel de situaţii

Când cei de la asfaltări întâmpină astfel de probleme, ei trebuie să apeleze la serviciul de ridicări. Practic, o maşină care încurcă procesul de asfaltare de pe o anumită stradă, este ridicată şi mutată într-un alt loc unde nu încurcă lucrarea. Numai că pe strada Alexandru Odobescu, cei de la ridicări nu au ajuns prea repede. Iar firma a luat decizia să continue lucrările şi să revină la acea bucată din stradă când maşina pleca.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, cetăţenii de pe străzile unde ajung lucrările de asfaltare trebuie să ştie că este nevoie să elibereze strada complet pentru ca asfaltarea să se facă fără probleme.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu locurile de parcare pentru persoane cu handicap după deces?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS