22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn singur constructor interesat de lucrările de străpungerea Traian Lalescu-Calea București

Un singur constructor interesat de lucrările de străpungerea Traian Lalescu-Calea București

Singurul ofertant pentru lucrările privind străpungerea străzii Traian Lalescu până în Calea București este Domarcons SRL. În ultimii ani, firma craioveană s-a ocupat de modernizarea mai multor străzi din Bănie.

Licitația a fost publicată în SEAP la data de 16.02.2023, iar data limită a depunerii ofertelor a fost 29.03.2023. Licitația este la a doua strigar. Prima licitaţiei pentru execuţia lucrărilor de străpungere a străzii Traian Lalescu spre Calea Bucureşti a tot fost amânată din diverse motive, cel mai des invocat fiind lipsa avizul de mediu. În cele din urmă, singurul constructor interesat de aceste lucrări s-a arătat a fi Domarcons SRL. Contractul are o valoare de 16.206.072,65 lei de lei, aceasta fiind valoarea estimată a execuţiei. Firma aduce cu ea doi subcontractanți, UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT și ALTIMATE SA București.

Va fi străpunsă strada Traian Lalescu în 2023?
Străpungerea străzii Traian Lalescu, pentru a se lega de Calea Bucureşti şi strada Henri Coandă, ar putea fi realizată în 2023. Primăria caută deja un constructor

Străpungerea Traian Lalescu-Calea București s-a scumpit

Așa cum scriam și în edițiile anterioare, de străpungerea străzii Traian Lalescu până în Calea București se vorbește la Craiova de mai bine de zece ani. De fapt, ar fi vorba de un proiect care datează dinainte de 1989. Încă de atunci se considera că prelungirea străzii Traian Lalescu ar îmbunătăți traficul între cartierul Rovine și Calea București.

Acum proiectul intră în linie dreaptă. S-a făcut SF-ul în 2019, proiectul tehnic în 2020 și s-au prevăzut bani la buget-500.000 de lei pentru execuţie şi 450.000 de lei pentru exproprieri. În anii următori bugetul pentru acest proiect a fost rectificat. În 2021 s-a prevăzut suma de 1.145.000 de lei, plus 94.000 de lei la rectificarea din august, iar în 2022 valoarea proiectului a fost ridicată la 4.840.000 de lei. Actualizarea proiectului tehnic a stabilit o nouă valoarea a investiţiei, un factor important având aici creşterea preţurilor. După actualizare, străpungerea Traian Lalescu a ajuns la valoarea de 16.206.072,65 lei, deci cu 5.057.575,87 lei mai scumpă.

Străpungerea Traian Lalescu-_Calea București la faza exproprierilor

Recent au fost identificați și proprietarii imobilelor care urmează a fi expropriate. Aceste proprietăţi sunt trei la număr, două aparţin unor societăţi, cea de-a treia este deţinută de o persoană fizică. În fapt, aceasta din urmă deţine şi cea mai mare suprafaţă de teren care urmează să fie expropiată pentru realizarea arterei de circulaţie, respectiv, de 1.412,79 mp. În total suprafaţa de teren care urmează să fie expropriată este de 2.390,08 mp. Următorul pas va fi evaluarea acestor proprietăţi care au fost deja identificate. Ulterior, primăria va livra, în termen de 90 de zile de la data adoptării hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirii, sumele individuale aferente despăgubirilor.

Prima licitaţia pentru străpungerea Traian Lalescu- Calea București a fost anulată pe 9 februarie 2023

Prima licitației pentru execuţia străpungerii Traian Lalescu – Calea Bucureşti a fost demarată în ajun de Crăciun, ofertele fiind aşteptate până pe 26 ianuarie 2023. Valoarea estimată a lucrărilor: 7.717.204,70 de lei fără TVA, adică 9.183.472,76 de lei cu TVA (1.866.000 de euro). Ulterior, termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până la data de 9 februarie, dar în final niciun constructor nu s-a arătat interesat de contractul de 1,8 milioane de euro.

Cu toate că municipalitatea a venit cu tot felul de clarificări privind gardul separator dintre trotuar şi carosabil, semaforizarea, amenajarea terenului şi o serie de date tehnice, constructorii nu s-au prezentat la licitaţie, iar procedura a fost anulată.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanţi care au depus oferta“, este menţiunea care apare la anunţul de participare la licitaţie.

Strada Traian Lalescu ar trebui prelungită cu câteva sute de metri, pentru a se face legătura cu Calea Bucureşti. Strada se opreşte acum în faţa unei proprietăţi private

Ce presupune străpungerea străzii Traian Lalescu

Ce presupune, de fapt, străpungerea străzii Traian Lalescu spre Calea Bucureşti? Înfiinţarea unui tronson de stradă Traian Lalescu, modernizare tronson strada Henri Coandă. Totodată presupune iluminat public pe tronsoanele străzilor Traian Lalescu şi Henri Coandă, spaţii verzi şi plantare de arbori pe cele două tronsoane. Va avea loc semaforizarea intersecţiei Calea Bucureşti cu cele două tronsoane de străzi,. Se va înfiinţa reţea de canalizaţie pe zona trotuarelor pe tronsoanele străzilor Traian Lalescu şi Henri Conadă şi înfiinţare reţele de canalizare pluvială pe cele două tronsoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS