10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au reluat lucrările la Pasajul Electroputere. Vor fi restricţii de circulaţie

S-au reluat lucrările la Pasajul Electroputere. Vor fi restricţii de circulaţie

Primăria Municipiului Craiova a anunţat că astăzi au fost reluate lucrările de reabilitare pe Pasajul Electroputere. „În perioada 22.03.2023 – 30.11.2023, traficul rutier cât şi cel pietonal din zona Pasajului Electroputere urmează să fie restricționat, conform managementului de trafic aprobat de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Craiova. Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să se conformeze reglementărilor rutiere instituite“, a anunţat Primăria Craiova.

Cel mai probabil, în următoarele luni, traficul din zona Pasajului Electroputere până în zona Hanul Doctorului va fi foarte aglomerat, mai ales la orele de vârf.

Cine face lucrările şi cât costă

Lucrarea de la Pasajul Electropuetere este făcută prin Programul Național „Anghel Saligny“. La licitaţia lansată în 27 iunie s-a prezentat o singură firmă. Este vorba despre Domarcons SRL. Societatea de construcţii din Craiova care se ocupă, printre altele, şi de repararea şi întreţinerea străzilor din municipiu, reabilitează şi pasajul Electroputere. Oferta Domarcons a fost selectată drept câştigătoare în data de 13 septembrie.

Contractul are o valoare de aproximativ 5,5 milioane lei cu TVA. Se vor reabilita scările laterale, se vor face lucrări la structura de rezistență conform expertizei tehnice, lucrări la culee, lucrări la suprastructură (carosabil și trotuare), reabilitare balustrăzi etc. De asemenea, proiectantului i s-a solictat să schimbe şi gardul de autostradă care este acum pe pasaj. Acesta urmează să fie înlocuit cu altul estetic, care să devină chiar punct de atracție.

Citeşte şi: Doar trei pedepse cu executare în dosarul „Water Park“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS