16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de șoferi, verificați cu alcooltestul de Mucenici

Sute de șoferi, verificați cu alcooltestul de Mucenici

Sute de conducători auto au fost verificați cu alcooltestul de Mucenici. Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, împreună cu reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au acționat în sistem integrat, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au efectuat 523 de testări cu aparatul alcooltest și 10 testări cu aparatul drugtest.
Activitățile s-au desfășurat și în scop preventiv,constând în aplicarea unui chestionar, în  vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România de către specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj.

Datele furnizate în cadrul acestui studiu sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 8 permise de conducere.

Polițiștii au constatat în flagrant delict 4 infracțiuni de conducere a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Acțiunile privind depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihactive vor fi desfășurate de polițiști și în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS