11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcigaşul interlopului craiovean Caiac, arestat în SUA cu gaşca lui de carderi

Ucigaşul interlopului craiovean Caiac, arestat în SUA cu gaşca lui de carderi

Cătălin Mavrichie, ucigașul celebrului lider interlop craiovean Mihai Pîrvu, zis Caiac, a fost arestat în SUA zilele trecute, împreună cu mai mulţi membri ai unei grupări infracţionale compusă din români.

Cătălin Mavrichie a ajuns în spatele gratiilor după ce, în 2008, l-a ucis pe liderul interlopilor din Oltenia, Mihai Pîrvu, zis Caiac, unul dintre întemeietorii Grupării infracționale „Frăţia“ din Craiova. Cei doi s-au certat după o partidă de poker jucată pe 50.000 euro.

În urma degenerării conflictului, Caiac l-ar fi atacat cu o sabie, în timp ce Mavrichie a folosit un pistol cu gloanțe.

Mavrichie a fost condamnat la 18 ani de puşcărie, fiind eliberat condiționat după ce a executat 13 ani.

Ajuns ilegal peste Ocean după eliberarea condiţionată din 2021, Cătălin Mavrichie a aderat la o grupare formată din imigranți români.

Mavrichie, prins în flagrant când scotea bani de pe un card clonat

Odată cu Mavrichie a fost arestat și Valentin Andrei Hojbotă, zis Nyky Percea, un vlogger cu legături în lumea interlop, aflat şi el ilegal în America. Pe contul său de TikTok, el avea dialoguri cu infractori cunoscuți, precum fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de influență și spălare de bani, care a cerut azil în Republica Moldova, conform Newsweek.

Niky Percea era chiriaș într-un complex de lux și deținea o firmă care închiria autoturisme și ambarcațiuni, cu sediul în Miami.

Gruparea de infractori se ocupa atât de clonarea cardurilor bancare, cât și de fraudarea statului american, prin încasarea ilegală, cu acte false, a unor ajutoare acordate firmelor afectate de restricțiile impuse în perioada pandemiei.

La începutul lunii martie, autoritățile federale americane ar fi început destructurarea grupării și au demarat un val de rețineri, notează Gândul.

Cătălin Mavrichie ar fi fost prins în flagrant chiar în timp ce scotea bani de pe un card clonat.

Dacă va fi găsit vinovat, va executa o pedeapsă într-un penitenciar federal, după care va fi expulzat și trimis înapoi în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS