10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjISJ a eliminat declarația pe propria răspundere în caz de cutremur cerută părinților de o grădiniță din Târgu Jiu

ISJ a eliminat declarația pe propria răspundere în caz de cutremur cerută părinților de o grădiniță din Târgu Jiu

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a eliminat declarația pe propria răspundere în caz de cutremur cerută părinților de o grădiniță din Târgu Jiu.

Marți a fost efectuat un control la unitatea de învățământ. Declarația fusese aprobată de Consiliul de Administrație al grădiniței.

„În urma incidentului apărut în spațiul public ieri, 20 februarie 2023, o echipă a IȘJ Gorj s-a deplasat la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși” din T\rgu Jiu. Din discuțiile purtate cu membri ai C.A. și cu directorul unității, a reieșit că, la data amintită, a fost trimis părinților, urmând a fi completată, o declarație pe propria răspundere prin care părinților/aparținătorilor legali li se aducea la cunoștință riscul producerii unor evenimente seismice, aspect ce trebuia asumat prin semnătură de către aceștia. Actul fusese supus aprobării de către Consiliul de Administrație al unității.
Documentul a fost retras ulterior, iar în acest moment, nu există un alt act similar, care să poată îngrădi accesul preșcolarilor și antepreșcolarilor la educație. Facem precizarea că acest caz este unul singular, neexistând o altă unitate de învăţământ care să fi dat un document similar”, conform ISJ Gorj.

Majoritatea școlilor din Gorj desfășoară activități online săptămâna aceasta, ca urmare a cutremurelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS