13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPagube materiale la Târgu Jiu, în urma cutremurului de marţi

Pagube materiale la Târgu Jiu, în urma cutremurului de marţi

Update 17.32: Primarul din Târgu Jiu a dispus evaluarea pagubelor produse la primărie. De mâine, angajații și-ar putea desfășura activitatea în altă clădire. La această oră are loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

Update 17.21: Pacienții care au putut și o parte a personalului au ieşit în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu după cutremurul de 5,7.

Update 17.09: Zona Ursați- Stănești este de o oră fără energie electrică

Update 16.31: Noi imagini din Gorj

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 40 de kilometri adâncime, a avut loc marţi după-amiază, la ora 15.16, la Târgu Jiu.

Cutremurul a avut şi două replici, dintre care una la doar 5 kilometri adâncime.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. La nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației.

Totodată, s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență.

Până în acest moment, la dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

Sediul Primăriei Târgu Jiu și peste zece mașini au fost avariate. De pe sediul Primăriei Târgu Jiu au căzut coșurile din cărămidă.

Clădiri avariate sunt și în alte localități din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS