14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a rezolvat problema cartierului chinezesc din Craiova!

S-a rezolvat problema cartierului chinezesc din Craiova!

S-a rezolvat problema cartierului chinezesc din Craiova sau cel puţin asta a anunţat primarul Olguţa Vasilescu în şedinţa de astăzi a Consiliului Local.

Edilul Craiovei a explicat că de reluarea lucrărilor la ansamblul de locuinţe de pe strada Caracal se va ocupa tot ANL. Agenţia Naţională pentru Locuinţe ar veni şi cu fondurile necesare, numai că proiectul va suferi unele modificări. Mai exact, se va modifica înălţimea blocurilor. „Cu cartierul chinezesc este rezolvată problema. În primărie deja se lucrează la proiectare pentru blocurile respective. De construcţii se va ocupa ANL, încă ne-a solicitat că nu mai vrea blocuri cu 10 etaje, ci blocuri de 6 etaje. Vor fi locuinţe de serviciu şi vor fi construite cu bani de la ANL“, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Istoria, pe scurt, a cartierului chinezesc din Craiova

Realizarea cartierului de pe strada Caracal a fost promisă chiar de Olguţa Vasilescu în primul său mandat de primar al Craiovei. Numai că locuinţele, 1.800 la număr (23 de blocuri cu 10 etaje), erau anunţate ca finalizate în decembrie 2016. Pentru acest lucru fusese cedat şi terenul de către Ministerul Apărării Naţionale, condiţia fiind ca primele 250 de unităţi locative să revină angajaţilor Armatei. Ce a urmat este de notorietate. Locuinţele nu au fost gata la termenul iniţial din contract, ianuarie 2017, termenul a fost decalat, dar firma din China prezentată cu mare tam-tam de autorităţi ca un mare dezvoltator imobiliar a dat faliment. Shandong Ningjian Construction Group a abandonat investiţia în primăvara anului 2017, iar de atunci pe şantier nu s-a mai mişcat nici măcar o cărămidă.

Construcţiile deja edificate au intrat în patrimoniul municipiului Craiova, au fost apoi cedate gratuit către ANL pentru realizarea de locuinţe prin credit ipotecar. S-a încercat demararea lucrărilor la un bloc din cele 10 (L2), dar între timp terenul revenise Armatei, fiind depăşite toate termenele din hotărârea de guvern prin care cele 6,7 hectare trecuseră în domeniul public al Craiovei. Şi uite aşa telenovela „cartierul chinezesc“ a luat sfârşit. Până când a fost readusă în actualitate, dar cu un alt scenariu, cel care se doreşte acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS