20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguța Vasilescu a cerut Ministerului Transporturilor să-i dea în administrare Spitalul CFR

Olguța Vasilescu a cerut Ministerului Transporturilor să-i dea în administrare Spitalul CFR

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a cerut Ministerului Transporturilor să-i dea în administrare Spitalul CFR. Solicitarea de transmiterea, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul public al municipiului Craiova si administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova, a imobilului Spital Clinic CF Craiova și a terenului aferent acestuia, a fost aprobată de Consiliul Local în ședința de joi.

„Solicitărea privind preluarea în domeniul public al municipiului Craiova şi administrarea Consilului Local al Municipiului Craiova vine ca o soluţie de eficientizare dar şi de asigurare a transparenţei decizionale. Descentralizarea este principala metodă prin care deciziile referitoare la asistenţa medicală dintr-o comunitate sunt iniţiate de către membrii acesteia, asigurându-se în acest fel comunităţii un rol de modelare a serviciilor medicale, conform intereselor şi dorinţelor membrilor acesteia.

Un alt obiectiv urmărit prin descentralizare este facilitarea atragerii în sistem a fondurilor externe suplimentare fiindcă autorităţiile locale sunt instiituţiile care pot susţine proiectele pentru atragerea de fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii şi creşterea calităţii serviciilor medicale, proiecte de care sistemul medical românesc are urgentă nevoie astăzi“, se arată în hotărâre.

Cum a motivat cererea Olguța Vasilescu

În ședința CL Craiova, edilul Olguța Vasilescu a afirmat că doar prin preluarea de către municipalitate a Spitalului Clinic Căi Ferate se poate trece la investiții în renovarea clădirii și în achiziția de aparatură medicală.

„Nu este prima oară când cerem ca Spitalul Căi Ferate să fie dat în administrarea noastră. Am mai făcut odată o solicitare, prin 2015, și nu ni s-a aprobat. Am discutat și anul acesta cu ministrul Transporturilor și a înțeles că aceasta nu este o situație pe care să o gestioneze ministerul, mă refer la un spital, pe când noi aveam deja experiență cu cele trei spitale din subordine. Dacă se aprobă trecerea spitalului la noi, va trebui să facem investiții masive în clădire și aparatură“, a afirmat Olguța Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS