8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞefii din spitalul CF Craiova, cele mai sărăcăcioase declaraţii de avere

Şefii din spitalul CF Craiova, cele mai sărăcăcioase declaraţii de avere

GdS continuă seria materialelor care scot la suprafaţă averile de care se bucură şefii din fruntea spitalelor craiovene. Analizăm, astăzi, declaraţiile de avere ale celor care conduc Spitalul Căi Ferate (CF) Craiova. În vară am vorbit doar despre declaraţia managerului Aurelia Gîngioveanu, iar acum punem sub lupă declaraţiile celorlalţi oameni care conduc spitalul. Elementul surpriză din acestea este faptul că aproape niciun angajat nu a trecut în declaraţia de avere bani în conturi, iar unii dintre ei pare că nu deţin absolut nicio proprietate.

Cea mai goală declaraţie

Începem cu directorul medical al CF Craiova, Mirela-Dulcineia Mateas. Declaraţia de avere a acesteia este de o „frumuseţe“ şi de o nuditate rar întâlnite. Practic, în afară de o datorie la bancă şi salariul de la spital, medicul nu deţine absolut nimic. Ori a preferat să treacă proprietăţile pe numele altcuiva, ori nu a pus nimic deoparte, ori pur şi simplu a ignorat obligaţiile de a menţiona bunurile în acest document.

Cert este că aceasta are cea mai goală declaraţie pe care am analizat-o în rândul medicilor. Datoria menţionată în document se ridică la 52.000 de lei. De asemenea, salariul din funcţia de director medical a ajuns, în 2021, la 117.974 de lei. De asemenea, medicul a mai câştigat din alte servicii medicale particulare infima sumă de 3.303 lei. Asta este tot ceea ce a menţionat!

Niciun leu în conturi şi nicio datorie

Directorul financiar contabil, Mariana Stănescu, a menţionat în declaraţia de avere două terenuri moştenite în Craiova (unul intravilan – 1.000 de mp şi unul agricol – 1.433 de mp). De asemenea, aceasta a mai cumpărat, împreună cu soţul, un teren agricol, tot în Craiova (625 mp). Cei doi soţi mai au o casă de 160 de mp şi o Dacia Sandero din 2018. Directoarea de la sectorul financiar nu are niciun ban în conturi şi nicio datorie. De la spitalul CF Craiova a avut un venit de 19.686 de lei, în 2021. Aceasta a mai avut încă un alt venit de 37.182, de la o societate comercială, unde are funcţia de contabil.

Şefa de la Medicină Internă a avut noroc de moşteniri

Şefa Clinicii de Medicină Internă, Anca Roşu, stă mult mai bine la capitolul avere, mai ales că a avut noroc de câteva moşteniri. Aceasta a menţionat că are două terenuri, moştenite în Craiova. De asemenea, soţul ei a mai moştenit un teren la Podari. Pe lângă acestea, cei doi soţi au mai cumpărat împreună un teren la Ocnele Mari, iar încă un teren aflat la Basarabi (Olt) este doar pe numele soţului. Aşadar, familia Roşu deţine cinci terenuri. Şefa de la Medicină Internă se bucură şi de multe proprietăţi.

Aceasta a moştenit două case (194 mp şi 233 mp) în Craiova, însă din cea de-a două deţine doar o parte pentru că a primit-o alături de altă persoană. Şi soţul acesteia a mai moştenit o casă la Podari şi mai deţine pe numele lui încă un apartament în Craiova. Cei doi soţi mai au împreună încă o garsonieră în Craiova. În declaraţia de avere mai apar şi două maşini Kia Ceed din 2008 şi un VW Passat din 2003. Şi cam atât! Din document lipseşte finalul, fiindcă se opreşte la capitolul „active financiare“, fără ca acestea să fie menţionate. De asemenea, nici salariul medicului nu este menţionat şi niciun fel de alt bun valoros.

Trei case în Craiova

Şeful Clinicii de Chirurgie Generală, Tiberiu-Ştefăniţă Ţenea Cojan, spune că deţine, alături de soţie, un teren de 5.000 de mp la Bucovăţ. De departe cele mai multe investiţii pe care le-a făcut familia Ţenea Cojan sunt în clădiri. Cei doi soţi deţin trei case în Craiova (199 mp, 95 mp şi 92 de mp). Pe lângă acestea, mai au încă două apartamente în Lupeni, judeţul Hunedoara. În declaraţia de avere a şefului de la Chirurgie Generală mai apar şi două maşini – un Hyundai din 2018 şi un Mercedes din 2013.

În restul declaraţiei se mai regăsesc 12.500 de euro în conturi şi un împrumut bancar de 130.000 de lei. Ca venituri, medicul a câştigat, în 2021, un salariu de 96.209 lei de la spital şi încă 58.256 de lei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Soţia acestuia, care este medic de familie, a câştigat 113.303 lei de la stat şi încă 19.463 de lei de la o clinică particulară. 75.050 de lei au mai câştigat cei doi soţi din dividende, însă în declaraţie nu apare niciun fel de investiţie în acţiuni.

Doar un mic apartament şi o maşină veche

Şeful de la Statistică şi Evaluare Medicală, Florin Nedelcu, susţine că singurele proprietăţi pe care le deţine sunt un apartament de 58 de metri pătraţi, în Craiova, şi un VW Polo din 2001. În restul declaraţiei bate vântul. Însă, Florin Nedelcu a menţionat două credite bancare, unul de 39.329 de euro şi încă unul de 15.200 de lei. Ca venituri, şeful de la Statistică a câştigat de la spitalul CF Craiova, în 2021, 43.807 lei. Acesta a mai avut un salariu de la o firmă privată, în valoare de 70.012 de lei.

Şefa de la Serviciul de Aprovizionare, Irina Băcioiu, spune că nu are terenuri, clădiri, ci doar un autoturism Opel din 2008. De asemenea, aceasta nu are niciun leu în conturi, dar nici datorii. Salariul acesteia a fost, anul trecut, de 45.823 de lei. Cam aşa artă toată declaraţia acesteia de avere.

În concluzie, averile angajaţilor din funcţiile de conducere ale Spitalului CF Craiova se află în coada clasamentului, comparativ cu cele ale medicilor şi angajaţilor din alte spitale craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS