13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdăpostul de la Breasta, liber la eutanasiere

Adăpostul de la Breasta, liber la eutanasiere

Din nou liber la capturarea şi uciderea câinilor. Capturarea câinilor fără stăpân, ducerea lor în adăpostul de la Breasta și eutanasierea sunt din nou posibile în Craiova, printr-o decizie a Tribunalului Dolj.

Hotărârea a fost luată de instanţă în urmă cu o săptămână printr-o ordonanță președințială în care reclamantul este un ONG, iar pârâții sunt Municipiul Craiova, prin primar, Consiliul Local și SC Salubritate SRL. Primarul Craiovei a ţinut să fie prezent în sala de judecată ca să pledeze pentru menţinerea adăpostului de la Breasta în ograda Salubrităţii.

Adăpost Breasta


Astăzi un nou proces la judecată pentru câinii străzii. O luptă de ani de zile. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a fost prezentă astăzi în sala de judecată ca să precizeze cât de important este pentru primărie acest Serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân și gestionarea acestuia de către SC Salubritate Craiova SRL. În acest context , vă este clar de ce SC Salubritate Craiova SRL își permite să facă atâtea abuzuri și să ignore în totalitate legea ? Acesta este încă un motiv pentru care ,indiferent de rezultatul de astazi, eu voi continua demersurile în justiţie până când se va face dreptate. Noi am cerut punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești a Curții de Apel Craiova emisă în primăvara lui 2021. Astăzi aceasta hotărâre încă nu a fost pusă în aplicare„, anunţa la momentul procesului pe pagina sa de Facebook, Aurelia Loacă, reprezentant ONG.

Câine în adăpost

Alba, neagra cu adăpostul de la Breasta

Instanţele judecătoreşti din Craiova au jucat în ultima perioadă un fel de alba-neagra cu adăpostul de la Breasta. La sfârşitul lunii noiembrie, acelaşi Tribunal a oprit activitatea Adăpostului de la Breasta. „Respinge excepţiile insadmisibilităţii acţiunii invocate de pârâtul Municipiul Craiova. Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta Asociaţia Viaţa Animalelor în contradictoriu cu pârâţii Municipiul prin primar, Consiliul Local al Municipiului Craiova şi SC Salubritate SRL. Obligă pârâții să suspende orice acțiune de capturare și eutanasiere a câinilor fără stăpân – serviciu delegat în prezent către pârâta SC Salubritate -, până la soluționarea dosarului nr. 26989/215/2022, aflat pe rolul Judecătoriei Craiova, având ca obiect obligarea pârâților la finalizarea procedurii de concesionare a Serviciului de Gestionare a câinilor fără stăpân către o persoană juridică sau o asociație sau fundație care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor. Executorie de drept”
Acest lucru s-a întâmplat după ce la data de 01.11.2022 și Judecătoria Craiova decisese ca adăpostul de la Breasta să „suspende orice acțiune de capturare și eutanasiere a câinilor fără stăpân”. Hotărârea a fost însă anulată printr-o altă decizie judecătorească dată în apel.
Reprezentanții ONG-ului nu au stat nepăsători și au cerut, din nou, în instanță stopare activității adăpostului de la Breasta până la soluționarea dosarului pe fond.

Decizia instanţei, încălcată de Primăria Craiova

Consiliul Local Craiova este obligat, printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Craiova, să înfiinţeze serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Hotărârea Curţii de Apel Craiova a fost dată într-un proces în care Asociaţia „Viaţa Animalelor” l-a intentat Primăriei şi Consiliului Local şi SC Salubritate SRL, în subordinea căreia se află adăpostul de câini din comuna Breasta, despre care reprezentanţii asociaţiei susţin că din 2013 nu funcţionează în baza legii, pentru că nu are un serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân care să fie înfiinţat legal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS