8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului. Megainvestiţia privată realizată în Balta Craioviţei – Promenada Mall vine la pachet şi cu o nouă infrastructură rutieră.

Bulevardul care va conecta Calea Severinului de strada Brestei, până la intersecția cu strada Râului, nu va fi singurul drum construit de la zero în contextul construirii noului centru comercial proiectat de către dezvoltatorii de la NEPI Rockcastle. General Building Management SRL a obţinut recent, de la Primăria Craiova, un certificat de urbanism pentru reconfigurarea intersecţiei străzii Tufănelelor cu Calea Severinului şi construirea unui pasaj suprateran auto şi pietonal. 

De fapt, este vorba de un drum de 107 metri care va fi realizat pentru Dedeman, fraţii Pavăl deschizând aici al doilea magazin de desfacere din Craiova. Artera de circulaţie se va înălţa la un moment dat pentru a se lega de Calea Severinului, de aici şi denumirea de pasaj. Terenul pe care se va construi pasajul aparţine firmei General Building Management, dar bucata de legătură cu strada Calea Severinului este domeniu public al Craiovei. 

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului. Drum cu trei benzi de circulaţie şi spaţiu verde

Potrivit certificatului de urbanism, terenul are destinaţia de zonă mixtă locuinţe și dotări complementare parţial, parcuri comerciale, servicii de comerţ, parţial spaţii verzi, parcuri urbane şi o suprafaţă de 21.7482 mp din acte şi din măsurători. Pentru pasaj sunt necesari 9.122 mp de teren. Concret, pasajul suprateran auto şi pietonal care va pleca din Balta Craioviţei va avea o lungime de 107,5 m, o ampriză de 16,10 metri, trei benzi de circulaţie a câte 3,50 m fiecare încadrate de spaţiu verde cu lăţimea de un metru şi trotuar cu lăţimea de 1,50 m racordat la Calea Severinului. 

Intersecţia străzii Tufănelelor cu Calea Severinului va fi reconfigurată pentru a prelua traficul dinspre Promenada Mall. Asta pentru că noul magazin Dedeman va fi legat de Calea Severinului printr-un pasaj suprateran auto şi pietonal de 107 metri, cu trei benzi de circulaţie

Pentru realizarea brațului suplimentar se va reconfigura intersecția Calea Severinului cu strada Tufănelelor, prin adăugarea unei benzi suplimentare pentru virajul la stânga pe Severinului şi reconfigurarea timpilor de semaforizare. „La faza de Autorizaţie de Construire solicitarea se va face de către titularul dreptului real de proprietate asupra terenului afectat de amenajarea stradă-teren aparţinând domeniului public al municipiului Craiova sau se va prezenta HCL cu privire la folosirea domeniului public pentru realizarea întregului drum propus“, se menţionează în certificatul de urbanism. 

Legătura dintre Calea Severinului şi strada Brestei, gata anul viitor

Din primăvară se lucrează deja la un drum important pentru Craiova, cel care porneşte din intersecţia Calea Severinului – bulevardul Tineretului şi ajunge până la intersecţia Brestei cu strada Râului. O investiţie privată realizată tot de General Building Management SRL pentru viitorul mall. Drumul respectiv a primit autorizaţie de construire pe 10 martie 2022 şi, conform acesteia, va avea o lăţime a părţii carosabile de 14-17,5 metri (2 x 7 metri – 10,50 + 7 metri), plus piste pentru biciclete de doi metri şi trotuar de 1,5 metri. 

Șantierul noului bulevard care va lega Râului de Tineretului, peste Balta Craioviței, a fost vizitat, luni, de către Olguța Vasilescu. Edilul Craiovei a anunțat că „drumul de legătură este executat în mare măsură, mai puțin partea unde trebuiesc finalizate procedurile de expropriere, iar acum se introduce instalația de irigat pentru spațiul verde“. „Mall-ul NEPI urmează să fie deschis la sfârșitul anului viitor, iar întreaga zonă va fi revitalizată“, a mai scris, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Noul bulevard se amenajează, așadar, concomitent cu lucrările de construire a mall-ului Promenada Craiova, care are ca termen de finalizare 2023. Pe lângă retailerii care vor fi prezenţi aici, vor fi deschise în zonă şi un cinema, un hypermarket Carrefour şi un magazin de bricolaj Dedeman. Viitorul mall va avea o suprafaţă de închiriat de 52.700 metri pătraţi, pe două niveluri, şi o suprafaţă de 14.500 metri pătraţi dedicată zonei de bricolaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS