12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConducerea Inspectoratului de Jandarmi Dolj duce lipsă de avere

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Dolj duce lipsă de avere

Declaraţiile de avere ale celor trei oameni din fruntea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj arată că niciunul nu a reuşit să strângă mare lucru din salariul de la Ministerul Afacerilor Interne. Singurul care are mai multă avere este inspectorul-şef, însă mare parte din ce deţine provine din moşteniri. Mai mult decât atât, doar adjunctul inspectorului are câţiva bani în conturi. Ceilalţi doi oameni din conducere au declarat că nu au niciun leu la bancă.

Inspectorul şef, multe terenuri moştenite

Inspectorul Şef al IJJ Dolj este Generalul de brigadă dr. Constantin Florea. Declaraţia de avere a acestuia arată că deţine cinci terenuri, dintre care patru moştenite. Aceste terenuri moştenite se află în localitatea doljeană Bărboi. Unul este intravilan şi are o suprafaţă de 990 de mp, unul forestier (3.210 mp), unul care este încadrat la alte categorii de terenuri extravilane, cu o suprafaţă de 1.000 de mp, şi încă unul agricol, de 29.710 mp.

Constantin Florea mai deţine un teren în Craiova, pe care l-a cumpărat alături de soţie. Suprafaţa acestuia nu se distinge, însă, fiindcă declaraţia de avere a fost încărcată pe site cu o calitate foarte slabă. La categoria clădiri, inspectorul şef a menţionat o casă în Craiova, pe care o deţine alături de soţie. De asemenea, acesta mai are o casă la Bărboi, tot moştenită. Mai departe, Constantin Florea a declarat că are o singură maşină marca Reanult, din 2020, iar la toate celelalte categorii de bunuri sunt trase liniuţe. În declaraţia de avere mai este menţionată vânzarea unei maşini, în martie 2022, cu suma de 13.000 de euro.

Interesant este că şeful jandarmilor nu a declarat că ar avea vreun leu în conturile bancare. Însă, are patru datorii la bănci. Acestea însumează 45.000 de euro, 131.010 lei şi 25.000 de franci elveţieni. La capitolul salariu, Constantin Florea nu a menţionat nimic, fiindcă cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au salariile confidenţiale. Acesta a declarat doar salariul soţiei, care îşi desfăşoară activitatea la Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii Dolj, şi care câştigă 100.423 de lei pe an.

Prim-adjunctul, niciun leu în conturi

Colonelul Laurențiu Vînturiş este cel de-al doilea om din conducerea Inspectoratului de Jandarmi, fiind Prim Adjunctul Inspectorului Şef. Declaraţia de avere a acestuia este mult mai sărăcăcioasă. Acesta nu a menţionat că ar avea vreun teren pe numele său, ci doar un apartament de 82 de mp în Craiova, alături de soţie. Laurențiu Vînturiş mai deţine două autoturisme – un Mercedes din 2007 şi un Volkswagen din 2011. Prim Adjunctul Inspectoratului de Jandarmi Dolj a mai menţionat doar un credit bancar, în valoare de 166.100 de lei, scadent în 2030. În restul declaraţiei bate vântul şi nu există niciun alt bun de valoare sau bani în conturi. Doar salariul soţiei acestuia, care lucrează în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi care câştigă 79.488 pe an.

Adjunctul, doar un apartament în Râmnicu Vâlcea

Adjunctul Inspectorului Şef, locotenent-colonelul Liviu-Cosmin Iordache, nu a trecut niciun teren în declaraţia de avere. La categoria clădiri, acesta a declarat că are un singur apartament de 76 mp, în Râmnicu Vâlcea, alături de soţie. De asemenea, Liviu-Cosmin Iordache a mai menţionat în declaraţia de avere un autoturism marca Renault, din 2017. Acesta a declarat şi faptul că a vândut, în mai 2021, o maşină în valoare de 3.000 de euro. Iordache a mai adăugat că are în conturi suma de 52.000 de lei, dar niciun alt bun de valoare. Ca şi colegii săi superiori, acesta nu a menţionat salariul, decât pe cel al soţiei, care lucrează într-o farmacie.

Citeşte şi: Strugurii, out din Târgul Municipal. Aceştia se găsesc doar în Chiriac

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS