12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe străzi se mai asfaltează în Craiova

Ce străzi se mai asfaltează în Craiova

Lucrările de asfaltare ajung pe încă alte şase străzi de pământ din Craiova. Primăria modernizează pe acordul cadru o stradă din zona Romaneşti-Potelu, patru în cartierul Catragiu şi încă una în cartierul Bariera Vâlcii, cu ieşire la Centura de Nord.

Străzile sunt la acest moment de pământ sau pietruite cu balast şi bolovani de râu. Acestea nu au canalizare pluvială. Cele şase străzi sunt: Eroii Sanitari, Braşov, Muntenia, Alba Iulia, Stejarului şi Arad. Lucrările de modernizare se fac pe acordul-cadru cu o valoare totală de 63 de milioane de lei. Prima pe listă este strada Eroii Sanitari, din zona Romaneşti – Potelu. Este o stradă de pământ peste care, de-a lungul timpului, s-a aşezat doar balast şi nisip. Structura rutieră actuală este ca şi inexistentă, fiind afectată de apele pluviale. Strada nu are la acest moment canalizare sau trotuar. Modernizarea respectivei artere de circulaţie costă 2.686.068 de lei, inclusiv TVA. În trei luni strada trebuie să fie asfaltată.

Strada Arad/foto: Claudiu Tudor

Următoarele pe lista modernizării sunt patru străzi din cartierul Catargiu: Braşov, Muntenia, Alba Iulia şi Arad. Strada Braşov este o stradă de pământ, plină de gropi şi fără canalizare pluvială. Pe stradă sunt toate utilităţile şi, prin urmare, asfaltul care urmează să fie turnat aici nu riscă să fie spart foarte curând. Pentru asfaltarea acestei străzi costurile se ridică la 307.202 de lei, inclusiv TVA. O altă stradă de pământ aflată într-o stare avansată de degradare este Muntenia. Și aceasta este pe lista modernizării, iar costurile se ridică la 1.842.325,67 de lei inclusiv TVA. În cinci săptămâni constructorul trebuie să o dea gata.

Cine se va ocupa de lucrări

Tot din cartierul Catargiu, a treia pe lista modernizării este strada Alba Iulia, cu o lungime de 251 metri, fără trotuar şi canalizare pluvială. Acum, strada este pavată cu bolovani de râu şi plină de gropi. Pentru modernizarea acesteia, primăria alocă de la bugetul local 317.571 lei. O altă stradă cu nume de oraş şi pe care ar urma să se toarne asfalt este strada Arad. Din cauza gropilor şi a degradării, circulaţia rutieră pe această stradă nu se poate face în siguranţă. Trecerea oricărui autoturism pe strada Arad lasă în urmă un nor de praf şi un zgomot greu de suportat pentru localnici, drept urmare asfaltarea este o cerinţă imperativă.

Strada Braşov din cartierul Catargiu


Ultima dintre cele şase străzi pe care urmează să se toarne pentru prima dată asfalt este şi drum de legătura între Centura de Nord a oraşului şi strada Carpenului, din cartierul Bariera Vâlcii. Este vorba despre strada Stejarului, un drum de pământ peste care s-a pus balast. Pentru cei 733 de metri care urmează să fie asfaltaţi, administraţia locală cheltuieşte 1.691.648,84 lei. Străzile care urmează să fie asfaltate fac parte din Lotul I şi II ale acordului cadru de modernizare.
Reamintim că lucrările se fac prin acordul cadru de modernizare a străzilor din Craiova. Acesta este împărţit în trei loturi, cu o valoare totală de 63.290.920 de lei, lucrările fiind executate de SC Construcţii Erbaşu SA, din Bucureşti. Conform contractului, constructorul asigură servicii de proiectare şi execuţie a unor lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale din Craiova, în zonele de nord, sud și vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS