9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltul, aşteptat de zeci de ani pe mai multe străzi din Craiova

Asfaltul, aşteptat de zeci de ani pe mai multe străzi din Craiova

Foarte multe străzi din Craiova aşteaptă asfaltul de zeci de ani, iar cetăţenii care locuiesc pe acestea susţin că promisiuni au existat mereu, însă nu au fost niciodată duse la îndeplinire.

Am vizitat, marţi, alte câteva străzi neasfaltate din Craiova, după ce o mulţime de cititori ai Gazetei de Sud ne-au scris după articolul legat de strada Gheorghe Donici, pe care nu a ajuns asfaltul. Primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilescu, publică aproape zilnic, pe pagina de Facebook, fotografii cu lucrări de asfaltare pe străzile din oraşul nostru. Însă, realitatea arată că este mult de rucperat şi este nevoie de foarte multă muncă pentru ca străzile noastre să fie demne de anul în care ne aflăm.

O stradă din buricul oraşului, ca la sat

Una dintre străzile pe care asfaltul nu a ajuns niciodată este strada Baraţi, aflată în zonă centrală, vizavi de Bazinul de Înot al Colegiului Naţional „Carol I“. „La 300 de metri de Piața Mihai Viteazu este strada Baraţi, care n-a văzut niciodată asfaltul. Este o uliță cu piatră, ca într-un sat pierdut de la munte“, a spus un craiovean.
Într-adevăr, străduţa arată ca în mediul rural. Pe aceasta s-a pus doar piatră, însă arată foarte rău. În loc de trotuare, pe ambele părţi ale străzii sunt buruieni mari. Peisajul nu are nici cea mai mică legătură cu zona centrală a unui oraş precum Craiova. Nu departe de aceasta, în zona Poliţiei Rutiere din Craiova, începe strada Henry Barbusse, neatinsă de asfalt. Aceasta este pavată cu piatră de râu, iar de trotuare amenajate nici nu poate fi vorba. Dacă treci cu maşina pe această stradă, te simţi ca un sac de cartofi, iar viteza trebuie redusă la maximum.

Şi pentru ca peisajul să aibă continuitate, strada Henry Barbusse se intersectează cu strada Alexandru cel Bun. Practic, treci de la piatra de râu direct în gropi şi şanţuri. Pe mai multe segmente de stradă s-au făcut săpături pentru introducerea utilităţilor, iar străda s-a refăcut în bătaie de joc. Şi trotuarele sunt aproape impracticabile. Pentru copii, sunt imposibil de folosit cu bicicleta, de exemplu. „Străzile Alexandru cel Bun şi Henry Barbusse, în plin centru, ale cui sunt? Fix lângă Poliţia Rutieră……Oare nu avem nevoie de ele?“, a spus un alt craiovean.
Cu toate că aceste străzi sunt foarte aproape de centrul oraşului, până acum nu au fost luate în calcul pentru asfaltare.

Strada Eliza Opran asfaltată, aleile adiacente – lăsate de izbelişte

Şi în cartierul Brestei sunt probleme pe mai multe străzi. Am ajuns, marţi, pe strada Eliza Opran şi pe aleile şi străzile adiacente acesteia. Strada pincipală este asfaltată, însă oamenii care locuiesc în zonă sunt contrariaţi că toate celelalte străzi care se intersectează cu Eliza Opran au rămas neasfaltate.

Cea mai urâtă situaţie este pe străzile Fermierului secundare. Acestea sunt pline de gropi. Oamenii se plâng că a fost introdusă canalizarea, dar acest lucru le aduce mai multe neplăceri decât să îi apropie de civilizaţie. „Au pus asfalt pe strada principală, iar restul străzilor adiacente au rămas vai de ele. Parcă noi, restul oamenilor care locuim în zonă nu plătim taxe şi impozite. Să nu mai zic că pe strada Fermierului ne-au băgat canalizare şi au făcut-o mult mai sus decât strada. La fiecare ploaie ne intră apa în curţi. Când a plouat data trecută, mai multor vecini le-a intrat apă şi în casă. Aşa se fac lucrurile pe la noi, mai mult în batcojură. Fiindcă după ce ne-au băgat canalizarea, mai multe probleme avem. Dacă tot au băgat-o, nu înţeleg de ce nu au făcut-o cum trebuia. Ca să suferim noi, de fiecare dată când plouă“, a spus o femeie.

Pe străzile care se intersectează cu Eliza Opran nu a mai ajuns asfaltul
Pe străzile care se intersectează cu Eliza Opran nu a mai ajuns asfaltul

Primăria Craiova spune că străzile la care facem referire vor fi asfaltate abia la anul. „Toate aceste străzi vor fi incluse în programul de investiţii de anul viitor“, au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Citeşte şi: Evidenţa Populaţiei Craiova, cu wc-ul infect în fundul curţii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS