13.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai mulţi porci, găsiţi morţi pe un câmp la Rojişte

Mai mulţi porci, găsiţi morţi pe un câmp la Rojişte

Mai mulţi porci morţi au fost găsiţi aruncaţi pe un câmp de pe raza localităţii Rojişte. Evenimentul a fost anunţat de Instituţia Prefectului Dolj şi au fost luate primele măsuri de către DSV Dolj.

„Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a solicitat marţi intervenția specialiștilor de la Direcția Sanitar Veterinară în localitatea Rojiște, unde mai multe animale moarte au fost aruncate pe câmpurile din apropierea localității. Inspectorii DSV care l-au însoțit pe prefect au făcut cercetări la fața locului. De asemenea, au prelevat probe de la porcii morți şi au făcut dezinfecția locului. Apoi, cu un buldoexcavator au săpat gropi pentru a-i îngropa.

Până la sosirea rezultatelor, specialiștii DSV iau în considerare o posibilă intoxicație cu solanină. În special pentru că, în această perioadă, mai mulți localnici au solicitat consultații pentru porcii din gospodării. Multe dintre animalele examinate au fost tratate de această intoxicație. O parte dintre localnici și-au sacrificat animalele pentru consum propriu. Solanina este o substanță toxică care se găsește în tuberculii de cartofi încolțiți și poate deveni mortală pentru animalele care o consumă“, a precizat Instituţia Prefectului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS