24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDan Diaconu, numit oficial prefect de Dolj. Învestirea are loc astăzi

Dan Diaconu, numit oficial prefect de Dolj. Învestirea are loc astăzi

Dan Diaconu a fost numit, oficial, prefect al județului Dolj. Ceea ce PSD Dolj anunța încă din data de 29 mai s-a produs miercuri. În ședința de Guvern din data de 13 iulie a fost aprobată hotărârea de eliberare din funcție a Danielei Barbu și numirea lui Dan Diaconu în funcția de prefect.

Ceremonia de învestire va avea loc astăzi, la ora 15.00, însă noul prefect nu-și va putea exercita mandatul decât după ce-și va da demisia din Consiliul Local (CL) Craiova. Dan Diaconu este consilier municipal din 2016, iar în mandatul din 2020 a schimbat din mers taberele, trecând de la PNL la PSD.

Mutarea s-a petrecut în noiembrie 2020 și a schimbat majoritatea în Consiliul Local, fapt ce i-a permis primarului Olguța Vasilescu, proaspăt confirmată în funcție, să aibă alături doi viceprimari de la PSD, Daniela Barbu și Aurelia Filip. Dacă Dan Diaconu nu ar fi trădat, majoritatea din Consiliul Local Craiova ar fi aparținut alianței PNL – USR.

PNL l-a exclus imediat din partid pe Dan Diaconu, dar nu a reușit să-l scoată din CL. Între timp, Daniela Barbu a fost numită prefect de Dolj (6 ianuarie 2022), dar în scurtul său mandat nu a ieșit cu nimic în evidență. Așa că PSD Dolj a decis schimbarea, anunțând însă că Daniela Barbu ar fi avut motive personale. Demisia acesteia a venit abia acum, iar Dan Diaconu îi va lua locul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS