30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljul va avea un alt prefect, din „motive personale”

Doljul va avea un alt prefect, din „motive personale”

Doljul va avea un alt prefect. PSD Dolj vine cu o nouă propunere, după ce actualul prefect Daniela Barbu a anunțat că renunță la funcție, din „motive personale”.

Anunțul a fost făcut chiar de către PSD Dolj, pe pagina oficială de socializare. „În ședința de azi, 29 mai 2022, a Biroului Permanet Județean al PSD Dolj, doamna prefect Daniela Gheorghița Barbu i-a înștiințat pe colegi că nu mai dorește să continue în funcție, invocând motive personale. Membrii BPJ ai PSD Dolj au luat act de dorința acesteia și au votat, în unanimitate, ca propunere pentru funcția de prefect al județului Dolj pe domnul Dan Diaconu, un om tânăr, din noul val de politicieni, cu experiență administrativă, de șase ani consilier local municipal, inginer de profesie, manager al unei societăți comerciale de succes”, este anunțul partidului.

„Îi mulțumim doamnei Daniela Gheorghita Barbu pentru activitatea din această perioadă și îi urăm success domnului Dan Diaconu!”, se arată în finalul postării. Daniela Barbu a rezistat, astfel, doar cinci luni în funcția de prefect de Dolj. Ea a fost numită la începutul anului, iar până acum nu a ieșit cu nimic în evidență.

Dan Diaconu a trădat PNL în ședința în care se votau viceprimarii Craiovei

Dan Diaconu este consilierul local care în noiembrie 2020, după ce Olguța Vasilescu a obținut mandatul de primar al Craiovei, a schimbat subit tabăra, trecând de la PNL la PSD.

Trădarea sa a schimbat majoritatea în Consiliul Local Craiova și i-a permis astfel Olguței Vasilescu să-și pună viceprimarii doriți: Aurelia Filip, și acum în funcție, și Daniela Barbu, cea care renunță acum la funcția de prefect de Dolj. Propunerea PSD Dolj se va concretiza după ce guvernul va emite hotărârea de numire a lui Dan Diaconu în funcția de prefect de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS