20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCJ Dolj mai încearcă o dată să reabiliteze etajul 3 al SJU Craiova

CJ Dolj mai încearcă o dată să reabiliteze etajul 3 al SJU Craiova

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj mai încearcă o dată să găsească un constructor care să reabiliteze etajul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, singurul rămas nereabilitat din cele 10 ale unităţii medicale.

Procedura de achiziţie a lucrărilor a fost lansată prima dată în luna martie, dar a fost anulată în data de 31 mai. Motivul: au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme, după cum se specifică în sistemul electronic. La 31 martie, termenul limită de depunere a ofertelor, CJ Dolj s-a trezit cu nu mai puţin de patru constructori, dar niciunul nu a trecut de ultima etapă a licitaţiei, evaluarea financiară.

Aşa că procedura a fost anulată şi reluată miercuri. Faţă de vechea licitaţie, s-a modificat doar valoarea estimată a lucrărilor, care a scăzut cu 10.824,81 lei: de la 2.253.174,81 lei (fără TVA) la 2.242.350 de lei. 

CJ Dolj mai încearcă o dată să reabiliteze etajul 3 al SJU Craiova. Ce lucrări se vor executa

Conform datelor din anunţul de participare la licitaţie, la etajul 3 al SJU Craiova se vor executa lucrări de înlocuire a tâmplărie exterioare cu tâmplărie din profile PVC cu geam termoizolant, vor fi înlocuite glafurile exterioare din tablă şi vor fi executate reparaţii interioare. Pereţii vor fi gletuiţi şi zugrăviţi, vor fi schimbate uşile cu unele din PVC cu geam termoizolant, se va monta faianţă, pardoseală din gresie şi covor PVC, cu caracteristici antibacteriene şi antialunecare, specifice pentru spaţiile de laboratoare medicale/spitaliceşti.

CJ Dolj mai încearcă o dată să reabiliteze etajul 3 al SJU Craiova
Etajul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova este singurul rămas nereabilitat din cele 10 ale unităţii medicale

De asemenea, vor fi montare dulapuri din profile PVC, cu închideri din panouri, dotate cu rafturi metalice cu poliţe de tablă. Lucrările mai presupun şi înlocuirea instalaţiilor electrice, a prizelor, întrerupătoarelor şi corpurilor de iluminat existente, a instalaţiilor sanitare şi a celor termice. Reparaţiile curente se vor face pe întreg palierul, unde funcţionează Secția de Cardiologie, Secția de Neurochirurgie şi Secția Chirurgie III. Valoarea estimată a lucrărilor, cu TVA, este de 540.000 de euro, ofertele fiind aşteptate până la data de 18 iulie. Criteriul de atribuire a contractului a rămas acelaşi: preţul cel mai scăzut.

Lucrările vor fi finanțate din bugetul propriu al Consiliul Județean Dolj. Din 2016 și până în prezent, CJ Dolj a alocat peste 15,3 milioane de lei pentru lucrări de reparații la nouă etaje ale spitalului şi la scările principale și secundare ale clădirii. Şi secţia de sterilizare a SJU Craiova a intrat într-un amplu proces de reabilitare, valoarea contractului fiind de 168.000 de euro (TVA inclus).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS