19.5 C
Craiova
vineri, 22 septembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalEtajul 3 al SJU Craiova va intra în reparaţii

Etajul 3 al SJU Craiova va intra în reparaţii

Etajul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova va intra în reparaţii. Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, proprietarul clădirii în care funcţionează cea mai mare unitate medicală monobloc din ţară, a demarat procedura de achiziţie a lucrărilor.

Este vorba de reparaţii curente pe întreg palierul, unde funcţionează Secția de Cardiologie, Secția de Neurochirurgie şi Secția Chirurgie III. Spitalul Judeţean din Bănie a fost dat în folosinţă în 1971, însă în ultimii ani a tot suferit reparaţii curente şi igienizări. CJ Dolj a finanţat din bugetul propriu lucrările de renovare a etajelor şi a casei scărilor principale şi secundare, iar acum s-a axat pe etajul 3, singurul rămas nereabilitat.

Potrivit anunţului de participare la licitaţie, aici se vor executa lucrări de înlocuire a tâmplărie exterioare cu tâmplărie din profile PVC cu geam termoizolant, vor fi înlocuite glafurile exterioare din tablă şi vor fi executate reparaţii interioare. Pereţii vor fi gletuiţi şi zugrăviţi, vor fi schimbate uşile cu unele din PVC cu geam termoizolant, se va monta faianţă, pardoseală din gresie şi covor PVC, cu caracteristici antibacteriene şi antialunecare, specifice pentru spaţiile de laboratoare medicale/spitaliceşti.

De asemenea, vor fi montare dulapuri din profile PVC, cu închideri din panouri, dotate cu rafturi metalice cu poliţe de tablă. Lucrările presupun şi înlocuirea instalaţiilor electrice, a prizelor, întrerupătoarelor şi corpurilor de iluminat existente. Vor fi schimbate şi toate instalaţiile sanitare, dar şi cele termice. „Lucrările se vor executa astfel încât să se producă cât mai puţine inconveniente activităților curente, luându-se măsuri pentru a nu împiedica circulația și accesul în clădire sau în curtea interioară, către clădirile învecinate“, se arată în caietul de sarcini.

Etajul 3 al SJU Craiova, reparaţii de peste 500.000 de euro

Valoarea estimată a reparaţiilor curente de la etajul 3 al SJU Craiova este de 2.253.174,81 lei (fără TVA). Adică 540.000 de euro, cu TVA. Constructorul care va oferi cel mai mic preţ va obţine şi contractul. Ofertele sunt aşteptate până la sfârşitul acestei luni (31 martie, ora 15.00). Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, peste 15,3 milioane de lei au fost alocaţi în ultimii cinci ani pentru reparaţiile efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

„Am demarat procedurile pentru realizarea lucrărilor de reparații și renovare a etajului 3 al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Starea avansată de degradare a spațiilor impune efectuarea unor reparații ale construcției, dar și ale instalațiilor termice, electrice și sanitare. Intervențiile vor presupune refacerea tencuielilor și zugrăvelilor, a pardoselilor, dar și înlocuirea tuturor instalațiilor: a caloriferelor din fontă, a tuturor corpurilor de iluminat și a obiectelor sanitare. Odată încheiate aceste reparații, activitatea medicală se va putea desfășura în condiții corespunzătoare cerințelor sanitare. Lucrările vor fi finanțate din bugetul propriu al Consiliul Județean Dolj. În total, din 2016 și până în prezent, instituția noastră a alocat peste 15,3 milioane de lei pentru reparațiile a nouă etaje ale spitalului, dar și ale scărilor principale și secundare ale clădirii unității medicale“, a anunţat Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare.

Şi secţia de sterilizare a SJU va intra într-un amplu proces de reabilitare. CJ Dolj a semnat, recent, contractul de lucrări care presupune ca în maxim 12 luni secţia care are aceeaşi vechime cu spitalul să fie complet renovată. Valoarea contractului este de 168.000 de euro, cu TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS