20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova o ţine din petrecere în petrecere

Craiova o ţine din petrecere în petrecere

Craiova o ţine din petrecere în petrecere. După Zilele „Mihai Viteazul“ din luna mai şi Zilele Municipiului încheiate recent, Craiova se pregăteşte de noi petreceri. De fapt, o va ţine într-o continuă petrecere până la Sfânta Maria. Abia atunci oraşul va lua o scurtă pauză, probabil pentru a se pregăti pentru evenimentul anului în materie de spectacole: megafestivalul denumit „Craiova IntenCity”, care se doreşte similar cu UNTOLD Cluj-Napoca (26-28 august).

Începând cu 8 iulie şi până pe 15 august, Primăria Craiova vrea să organizeze o serie de evenimente pentru „perioada estivală“, mai exact spectacole în Piaţa „Fraţii Buzeşti“ şi petreceri cu spumă la Water Park. Evident că pentru toate acestea va umbla din nou la buget. Dacă pentru Zilele Municipiului s-au cheltuit peste 500.000 de lei, distracţia din această vară va costa şi ea peste 400.000 de lei.

Municipalitatea oferă 388.499,96 lei (fără TVA) pentru organizarea evenimentelor din perioada estivală şi aşteaptă ofertele rapid. Anunţul a fost făcut în data de 8 iunie, iar termenul limită de primire a ofertelor este 17 iunie. Ce vor autorităţile locale să le ofere craiovenilor? Câte un spectacol în fiecare weekend, adică vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 19.00 – 22.00, în Centrul Vechi. Plus două petreceri la Water Park, una cu un DJ de notorietate naţională şi una cu un DJ local, în zilele de 16 iulie şi 13 august. Primăria a făcut şi o listă cu artiştii pe care îi vrea pe scena din Piaţa „Fraţii Buzeşti“. Lista este exhaustivă, organizatorul având astfel posibilitatea să aleagă. Doar să nu fie weekend fără un artist sau o trupă cunoscută la nivel naţional. Acesta va avea o reprezentaţie de o oră, începând cu ora 21.00.

Craiova o ţine din petrecere în petrecere. Ce artişti şi-ar dori primăria

Pe lista Primăriei Craiova, la artişti şi trupe naţionale, au fost trecuţi Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Fuego, Gabriel Cotabiţă, Oana Sîrbu, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Anca Ţurcaşiu, Mircea Baniciu şi Nicu Alifantis – pe de o parte, Edward Sanda, Nicoleta Nucă, Alexandra Ungureanu, Cabron, Emilian, Jean Gavril, Juno, Ruby, Oana Radu, Amna, Sore, Pepe, Corina, New Levites – pe de altă parte. Plus două trupe locale: Old School Band şi Your Midwife on Ice, cu o reprezentaţie cu durata de o oră fiecare, în orice zi de weekend. Prezentatorul va fi de notorietate locală (MC).

Spectacolele se ţin lanţ la Craiova. Primăria pregăteşte o nouă serie de evenimente, în perioada 8 iulie – 15 august

La Complexul Acvatic „Water Park Craiova“ vor fi două petreceri, ambele în intervalul orar 19.00 – 24.00, pe 16 iulie şi pe 13 august. Una cu un DJ de notorietate naţională, dintre Adrian Eftimie, Vali Bărbulescu, DJ Optick, Geo da Silva sau similar ca notorietate, preţ şi gen muzical (numai cu acordul autorităţii contractante), cealaltă cu un DJ de notorietate locală, stabilit cu acordul primăriei.

Organizatorul trebuie să se ocupe şi de partea sceno-tehnică a spectacolelor şi să asigure serviciile de pază şi protecţie. La Water Park va amplasa un DJ Booth cu podium şi lumini în aer liber, pentru zilele de 16 iulie şi 13 august, cu dotări complete specifice show-urilor cu DJ. Tot atunci va fi şi petrecere cu spumă, realizată cu ajutorul unor tunuri de mare presiune, care aruncă spuma la 8-10 m distanţă. Revenind la concertele din Piaţa „Fraţii Buzeşti“, pe lângă artiştii de pe lista primăriei vor mai susţine spectacole şi instituţiile de cultură subordonate, cum ar fi Opera Română Craiova, Filarmonica „Oltenia“ sau Ansamblul Folcloric „Măria Tănase“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS