16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFără precedent în Craiova: construirea a trei blocuri de locuinţe, blocată în CL

Fără precedent în Craiova: construirea a trei blocuri de locuinţe, blocată în CL

Construirea a trei blocuri de locuinţe, blocată în CL. La Craiova a început să frigă şi iaurtul, asta pare să fie concluzia ultimei şedinţe a Consiliului Local, care a avut loc vineri.

A fost o nouă şedinţă extraordinară, a doua în interval de o săptămână, în timpul căreia consilierii locali au cam suflat şi în iaurt, după ce autorităţile locale pare că s-au fript cu ciorba. În premieră, două proiecte de hotărâre care vizau aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru reconsiderarea urbanistică a unor zone au fost respinse. Concret, s-a solicitat aprobare pentru construirea a două blocuri P+5+6 retras în cartierul Brazda lui Novac, pe terenul unde era ştrandul Titulescu, şi a unui bloc P+5 pe bulevardul Dacia.

Proiectele au avut toate documentaţiile în spate, dar, surprinzător, au picat la vot, fără prea multe explicaţii din partea executivului. Şedinţa s-a derulat în ritm alert, iar două din cele trei proiecte imobiliare de pe ordinea de zi au fost trântite la pământ. Primele semne de întrebare au fost ridicate de USR, PSD s-a pliat rapid pe trend şi a votat împotrivă, iar PNL s-a abţinut. Chiar o fi început să frigă iaurtul la Craiova sau o fi vorba doar de o strategie a administraţiei locale? Asta se va vedea pe parcurs. Cert este doar că vineri a fost blocată construirea a trei blocuri de locuinţe, situaţie fără precedent în Craiova. Află cum s-au derulat evenimentele, luni, din Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS