14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAccesul aparținătorilor în SJU Târgu Jiu, permis de trei ori pe săptămână

Accesul aparținătorilor în SJU Târgu Jiu, permis de trei ori pe săptămână

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a decis aplicarea unor noi reguli privind vizitarea anumitor categorii de pacienți internați în spital, în conformitate cu prevederile legale.

Astfel, vizitarea bolnavilor internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu va fi permisă miercurea, sâmbăta și duminica.

Sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparținătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 15.00–17.00, iar timpul maxim alocat vizitei va fi de 10 minute.

Un singur aparținător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi.

De asemenea, vizitatorii vor primi echipament standard de protecție (mască de protecție, halat și botoși de unică foloință); trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției și transmiterii infecțiilor associate activității medicale (dezinfectarea mâinilor îniante și după terminarea vizitei). Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalți bolnavi, să se așeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziției paturilor.

Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.

La nivelul Secțiilor Pediatrie, Neonatologie și Compartimentului Chirurgie și Ortopedie Pediatrică se va permite accesul vizitatorilor doar în cazul în care copilul internat este neînsoțit.

Vizitarea pacienților critici COVID și non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic, cu respectarea următoarelor condiții: aparținătorul face o cerere scrisă către conducerea unității medicale, cerere care va fi aprobată și de medicul curant/medicul șef de secție și de conducerea unității. Solicitarea va cuprinde obligatoriu numele și prenumele solicitantului, date de contact – număr de telefon, gradul de rudenie cu pacientul, numele și prenumele pacientului și secția unde acesta este internat. Această cerere scrisă va fi transmisă către registratura spitalului. După ce îi este aprobată vizita, vizitatorul este obligat să respecte toate măsurile sanitare care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS